
היום (ראשון) היה אמור ראש השב"כ המודח רונן בר, להגיש תגובה לבג"ץ בנושא ההדחה עליה החליטה הממשלה.
בתוך כך, בר ביקש ארכה בת יממה להגשת התצהיר, שבו הוא צפוי לשתף את השופטים על מה שלטענתו הוביל לפיטוריו על-ידי הממשלה בחודש שעבר. התצהיר צפוי לכלול תאריכים המתארים מתי אירעו המאורעות הנטענים.
לפי הנהלים, אחרי התצהיר שיגיש בר, גם נתניהו יוזמן להגיש תצהיר תשובה מטעמו - ובשלב זה עוד לא ידוע אם יתייחס לכך.
בהודעה נכתב: "בהתאם להחלטת בית המשפט הנכבד ראש השב"כ רשאי להגיש תצהיר מטעמו עד היום, 24 באפריל 2025. לפי הנמסר לפרקליטות המדינה, ראש השב"כ דרוש פרק זמן קצר נוסף לצורך השלמת מלאכת גיבוש התצהיר מטעמו - אשר מצויה בשלבים מתקדמים", נכתב בבקשה. "בשים לב למשך הארכה המבוקשת, לא התבקשה תגובת יתר הצדדים לבקשה זו".
כזכור לפני כשבוע, דיון ביטחוני חשוב שהיה אמור לעסוק בהתפתחויות הצבאיות ברצועת עזה, שתוכנן להתקיים בהשתתפות ראש הממשלה, חברי הקבינט וראשי זרועות הביטחון וביניהם ראש השב"כ המודח רונן בר - בוטל ברגע האחרון בעקבות הודעתו הדרמטית של שר האוצר סמוטרי'ץ כי לא ישתתף בדיון יחד עם ראש השב"כ.
לפני שבועיים בדיוק, בג"ץ החליט להקפיא את הדחת ראש השב"כ רונן בר עד לדיון בעניין שיתקיים מיד אחרי פסח.
בתוך כך, במהלך הדקות האחרונות לדיון השופט נעם סולברג הציע הצעת פשרה. לדבריו: "הסכמה על פניה למנגנון של הוועדה למינוי בכירים עשויה לסייע. יכול להיות שזה יהיה האינטרס של הצדדים והציבור כולו. שווה לשקול".
עו"ד ציון אמיר המייצג את הממשלה השיב לאחר שהתייעץ עם מזכיר הממשלה: "אלה הליכים ממושכים. אנחנו נמצאים בחלון זמן קצר כי יש אתגרים ביטחוניים חשובים מאוד״. בהמשך הוסיף" כי "ההצעה לא ישימה מכיוון שלא ניתן לכנס את הוועדה".
הצגת כל התגובות