שר הפנים אלי ישי קורא לממשלה להקצות תקציב מיוחד בסך של כ- 540 מיליון ₪ למשרדי הממשלה שאחראים על הטיפול לחיזוק מבני מגורים בפני רעידות אדמה, לאור העובדה שהענקת זכויות בנייה במסגרת תמ"א 38, איננו מהווה תמריץ אפקטיבי מספיק - בפרט במקומות בהם ערכי הקרקע נמוכים ובמיוחד באזורי הפריפריה.
במקביל לדרישה התקציבית, הנחה שר הפנים את מוסדות התכנון להעניק עדיפות ברורה לטיפול בהיתרי בניה לחיזוק מבנים על פי תמ"א 38. הכוונה לייצור "מסלול ירוק" לאישור היתרי הבניה, כדי לקצר את הליכי התכנון.
בנוסף הנחה השר את הגורמים המקצועיים במשרד לבחון שורה של צעדים במטרה להרחיב את הכדאיות הכלכלית ובכלל זה: הגדלת זכויות בניה, הענקת תוספת זכויות בנייה מחוץ למגרש בו מצוי המבנה הנדרש לחיזוק, הרחבת תחולת התמ"א גם למבנים שנבנו לפי 1992 לצורך תוספת ממ"ד (כרגע התמ"א חלה על מבנים שנבנו לפי 1980).
"משרד הפנים רואה חשיבות רבה בעידוד חיזוק מבנים בפני רעידות אדמה לרבות במסגרת תמ"א 38 ופועל לקידומה במגוון אמצעים העומדים לרשותו", אומר השר ישי. "כך לדוגמא, בהנחיות שפרסם לאחרונה מנהל מינהל התכנון לוועדות המקומיות בעניין ייעול הטיפול בבקשות להיתר שמוגשות לחיזוק מבנים וכן בהדרכות לגורמים המקצועיים בתחום".
בנוסף, פועל משרד הפנים להשלמת האישור להענקת פטור מלא מהיטל השבחה לפרויקטים לפי תמ"א 38. הצעת החוק שהוגשה ע"י שר הפנים אושרה לאחרונה ע"י ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת לקראת אישורה בקריאה שנייה ושלישית.
שר הפנים אלי ישי הדגיש בדבריו, כי "חיזוק מבני מגורים ושיפור עמידותם בפני רעידות אדמה, היא פעולה הכרחית ודחופה שנועדה להציל חיים ולמנוע פגיעה במערכות חיוניות רבות, ועל כך נאמר: 'יפה שעה אחת קודם...'".
לאור זאת קיים משרד הפנים עבודת מטה שנועדה למפות את הצעדים הנדרשים לצורך עידוד חיזוקם של מבנים מפני רעידות אדמה, ועל בסיס זה גיבש שורה של המלצות בנושא. במרכזן הצורך בשיתוף פעולה הדוק בין כל משרדי הממשלה הרלוונטיים והמערכת הבנקאית כדי לשפר באופן משמעותי את הכדאיות הכלכלית שתעודד את הדיירים ואת היזמים לחזק מבנים מפני רעידות אדמה על פי תמ"א 38.