החזרה לייצור וצבירת המלאים תהיה הדרגתית והיצור הראשון בחלק מהקווים, יהיה של מוצרים ללא גלוטן
חברת שטראוס שמחה לבשר שמפעליה בנוף הגליל חוזרים לייצר באופן הדרגתי לאחר ניקיונות יסודיים שבוצעו במפעל והשקעה משמעותית בתשתיות בשני אתרי היצור שאחראים לייצור ממתקי עלית.
החברה שבה לייצר לאחר שבוצעו תהליכי ניקיון יסודיים והשקעות נרחבות בתשתיות, כמו גם, התאמות בתהליכי הייצור ובבקרת האיכות בשני המפעלים. החברה מתגברת את היקף בדיקות האיכות בכל חומרי הגלם, במנות היצור ובסביבת העבודה, על מנת להבטיח עמידה בסטנדרט גבוה של איכות ובטיחות מזון. בחברה מציינים כי מפעלי הממתקים בנוף הגליל חוזרים לייצר, לאחר שקיבלו את אישור הייצור הנאות ממשרד הבריאות להפעלה הדרגתית של קווי הייצור במפעל. החזרה לייצור מלא תעשה בתאום עם משרד הבריאות ותארך מספר חודשים .
המוצרים הראשונים לחזור עם הפעלתם המחודשת של קווי היצור יהיו המותגים: אפיפיות, ובפלות, מוצרים אלו יחזרו בהדרגה למדפים בשבועות הקרובים לאחר צבירת מלאי מספק לשיווק. שאר המותגים המוכרים צפויים לחזור בהדרגה למדפים .
במהלך התקופה האחרונה, הוגבר הייצור במיקור חוץ במפעלים בארץ ובחו"ל על מנת לספק חלק מהמוצרים מוקדם יותר. בין היתר מדובר על ייצור שוקולד פרה מריר ושוקולד ספלנדיד שמיוצרים כעת במפעלים בצרפת ובבלגיה המתמחים בייצור שוקולד.
מנכ"ל שטראוס ישראל אייל דרור מסר: "חידשנו את שני מפעלי עלית בנוף הגליל ואנחנו שבים לייצר, אחרי שחיזקנו ועיבינו את תהליכי הניהול ובקרת האיכות, כך שנוכל להבטיח שכל המוצרים בטוחים לצריכה. בעקבות פניות רבות שקיבלנו, הייצור הראשון של חלק מהמוצרים צפוי להיות ללא גלוטן.
אני מבקש להודות למאות האנשים שסייעו בעבודות להחזרת המפעלים לעבודה. בשבועות הקרובים נתמקד בהפעלה מדורגת של קווי היצור תוך בקרה מוקפדת וכאשר נסיים לצבור מלאים מספיקים, נתחיל בשיווק המוצרים".