כיכר השבת

ליצמן מדבר על הכל ● אודיו

'פתחתי את ynet ונודע לי שהוא חרדי'

בכנס שנערך בירושלים סגן שר הבריאות ליצמן דיבר על הכל ● "אני לא טוב בהסברה" ● "יש כאן הסתה שמעלה הרבה סימני שאלה" ● "הכל פוליטיקה. תוקפים אותי כי בראשות הממשלה עומד נתניהו" ● "בקברים של גויים גם אסור לנו לפגוע" ● ועל "פרשת החולה": "עד שפתחתי את ynet לא ידעתי שהוא חרדי" (בריאות)

| 35 | כיכר השבת |
"לא טוב בהסברה". ליצמן
"לא טוב בהסברה". ליצמן (פלאש 90)
Your browser doesn’t support HTML5 audio

בצעד נדיר, ולאחר שעברו עליו שבועיים קשים במיוחד, סגן שר הבריאות ר' יעקב ליצמן, מדבר לראשונה על הכל.

בנאום קצר ותמציתי שנשא ב"יד שרה" בירושלים, שם השתתפו אישים בכירים מעולם הרפואה ומהמערכת הפוליטית, ערך ליצמן סיכום ביניים מ"פרשת הקברים" שהסעירה את המדינה.

"אני לא הכי טוב בהסברה", אמר ליצמן בפתח הדברים ואולי רמז למערכון המרושע ב"ארץ נהדרת" שעשה צחוק משפת האידיש שלו.

"יש הרבה סימני שאלה בכל מערכת ההסתה בשבועות האחרונים", אמר ליצמן. "אבל יש לי שאלה אחת, שהיא הכי ברורה לי: מה שהיה טוב לממשלת אולמרט, בסוף 2008, לא טוב בשביל ליצמן, שנה וחצי לאחר-מכן. אותה החלטה, אותו מקום, בלי שום שינוי", הוא שאל.

ליצמן פנה ישירות לחבר-הכנסת גדעון עזרא שישב באירוע: "לא ראיתי, אדוני, שבזמנו סיירת באשקלון, למחות. לא ראיתי אז את קדימה ב-2008".

עזרא הנבוך השיב: "לא נכון".

ליצמן לא נשאר חייב: "אז היית? קדימה הייתה שם? אני מבקש מהעיתונאים: מי שראה את סיעת קדימה שם - שירים את ידו. לא רואה אף אצבע מורמת - כי לא הייתם שם. יכול להיות שאז לא אהבתם את זה. אף-אחד לא ביקש אז לערוך ישיבת סיעה, אף-אחד לא אמר 'הצלת חיים', ואף-אחד לא אמר שזה בזבוז כספי ציבור.

"מה הסיבה? או שזה בגלל הלבוש שלי - שאני לא שולל את זה. או שזה בגלל, מי זה ראש-הממשלה?... אה, נתניהו. צריך להגיד את האמת: הכל פוליטיקה".

וכאן, עבר ליצמן להיבט האישי: "אני ממוצא פולין, הורי מפולין, ניצולי שואה. באחד מביקוריי שם, ביקרתי בבית-קברות ענק. מסביב לבית-הקברות יש בניינים רבי-קומות, עשרים-שלושים. כולם עומדים ממש בסמיכות לבית-הקברות ואנחנו נלחמים בעשר אצבעות שהם לא יעבירו את הקברים. אנחנו אומרים להם שזה אסור.

"למה, שכאן, אנחנו מעבירים קברים של גויים, ישתקו לנו? הרי שם היהודים זה מיעוט. האם מישהו רוצה שיעבירו את הקבר של סבתא שלו במרוקו, או בפולין? אף-אחד לא רוצה. לכן זה לא עניין קבר של יהודים, או קבר של לא-יהודים - ובפרט שיש לנו פיתרון".

ומה לגביי סוגיית הכסף? יש לליצמן הרבה תשובות. במשך דקותיים הוא מנה מספר דברים שהמדינה בנתה, בעלות של מאות מיליוני שקלים.

בסוף נאומו, התייחס ליצמן גם ל"פרשת החולה" שנחשפה באתר ynet. ליצמן סיפר כיצד הטריח רבות לסייע לאותו חולה, מבלי לדעת לאיזה מגזר שייך החולה.

"לא שאלתי מי החולה בכלל, כי אסור בשבת לשאול דברים שהם מעבר לעניין הרפואה נטו", הסביר ליצמן. "אבל בווינט קל לתקוף אותי. 'ליצמן שוב דואג לחרדים', קל להגיד. עד שפתחתי את ווינט לא ידעתי שהוא חרדי. יש גבול לכל התעתועים האלו".

"כיכר השבת" מגיש את נאומו המלא של ליצמן - להאזנה.

תוכן שאסור לפספס
35 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
אסור לבנות על קברי מתים, אפילו שהם גויים. הם נוקמים ואף חולה לא יתרפא בחדר מיון אם יבנו אותו על קברים. אבל ישנם הרבה סתומים שחושבים שהם מודרנים שבאו מהעתיד ושכחו מאין באו לאן הם הולכים ובפני מי הם עתידים לתת דין וחשבון. אתה תזכיר להם כבר.
א. לוי
13
מעשים חיובים למשל תציל חולה חילוני ואז תאזן מאזן חיובי, לפתור בעיה בריאות ברוח טובה ושיקול דעת ועדינות
שי חילוני
בפרט בחוקים לטובת כולם אתה יכול לראות.
אברהם הנכבד מאת ה'
12
אז אולי תחליף את יעקב איזאק במשה פרידמן.
חיים
לאיזו רמת הסברה כבר לצפות מאדם שמעיד על עצמו שהוא אינו טוב בהסברה והדובר שלו עוד פחות טוב ממנו?!
שמעון
אני לא חסיד גור ואין לי שום קשר עם גור, אבל הלוואי שהיה לי יועץ ודובר כמו מנחם גשייד, הוא פשוט בחור תותח, הוא יודע מה לומר ועוד יותר יודע מה לא לומר, ימותו הקנאים, או,,, יחיו ,ויתפוצצו.
דודי

הצגת כל התגובות

11
אולי יואיל סגן השר הנכבד להשיב על השאלה, מי הוא זה שפנה אליו כדי שיעזור בהטסת הבחור חולה הכבד להשתלה בחו"ל. האם זהותו של הגורם האלמוני שפנה אליו לא היוותה רמז עבה לכך שמדובר בחולה חרדי? מתוך ידע אישי אני יכול להעיד על כך שבמקרים רבים קודמים של חולים לא חרדים שהיו זקוקים בדחיפות להשתלת כבד , לא הת
יודע דבר
חבל שאת הלא מקשיב לדבריו ורק תוקף. מדובר בהרב פירר שפנה איליו כפי שהוא אמר והרב פירר מסייע לכל אחד חילוני וחרדי כאחד.
משה
1. מתוך ידע אישי : הרב פירר נוהג לומר למי שהוא פונה אליו מיהו החולה שבו מדובר (ואפילו בלי לומר את המילה "חרדי" - הוא יכול לומר, למשל, תלמיד בכולל זה וזה , או בישיבה זו וזו וכד'), ומאוד לא סביר שלא כך היה הדבר גם אילו הרב פירר היה היחיד שפנה לליצמן בנדון (וסביר שהוא לא היה היחיד). 2. הרב פירר לא פנה
יודע דבר
הגזמת: ואם נניח, שסגן השר ליצמן ידע שזה חולה חרדי, על מה כואב לך שחיי בחור חולה ניצלו? איך לכל הקופצים על המעשה הזה אין טיפת בושה? הרי שבוע קודם הם צווחו על בית החולים באשקלון: "סיכון לחיי אדם!, פיקוח נפש!" ולגבי הקברים בחבל עזה- יש מקום להשוואה? מתי היה נשמר כבודם של המתים יותר: תחת חמאס או בהעבר
אינך יודע כלום
פינוי הקברים מעזה נבע מהחשש שהחמאס יתעלל בקברים ובגופות היהודים, האם היה עדיף להשאיר את הקברים ולהסתכן בהתעללות בהם ? ב).התערבות סגן השר ליצמן בענין השתלת הכבד נבעה עקב דרישת שירותי הבריאות האיטלקים להחזר כבד חילופי תמורת הכבד המושתל, רק התערבותו של סגן השר ליצמן ריככה את האיטלקים וההשתלה בוצעה בז
דברים כהוויתם
כעת התברר שגם בפרויקט הולילנד בירושלים התגלו קברים, אך שם, משום מה, לא דרשו חרדים, כולל ליצמן, להפסיק את הבנייה. האם העובדה שבפרויקט הולילנד היו מעורבים חרדים אינה מסבירה עובדה תמוהה זו?
יואל
זה כלום לעומת מה שקרה באלעד יום-טוב, אלעד | 09/04/2010 14:44:45 אצלנו בבניין גילו את זה מאוחר מידי כבר אמרו כאן שכל המאבקים על חיטוטי דשכבי עניינם פוליטיקע וגעלט אבל לפחות האמנתם שאחרי קבלת הכסף הם יפנו את הקברים והעצמות ? נכון ? אצלינו אחרי הגשם הראשון בבניין חדש נפער באדמה חור שחשף
יואל
תודה.
אברהם הנכבד מאת ה'
אולי לא שמעת אבל הוא אמר אלימלך פירר פנה אליו
שלומי
בענין הקברים, אתה קובע כי יש בכך פיקוח נפש או ספק פיקוח נפש. אתה מתבטא כביכול כאדם הומני שחיי אדם כה יקרים לו. רגע... כואב לך שהוא עזר לחולה הזקוק להשתלת כליה. זה ודאי לא פיקוח נפש... אז למה הוא עשה את זה??
דני
10
מילה אחת זה חזק,ומשכנע.
דוד
9
שכייח
נתי
8
יש כאן אדם אחד נורמלי בכל המערכת, שדואג לכווווולם, ועוד בענין פיקוח נפש, ויש כאן אחד שתיים, חסרי בינה, שכל היום תוקפים ולא משנה מה, מיצדם שאותו בחור ל"ע היה נהרג רמ"ל. כלנו מודים לרב ליצמן ופירר, שעושים לילות כימים להצלת העם היודי !!!!!!!!!! תברכו משמים!
אלימלך
7
כנראה הציבור שכח ששונאי ישראל תמיד היו יוצרים עלילות דם נגד היהודים בפסח. מתוך ידע אישי אוכל רק להוסיף כי הרב פירר היה מעורה אישית בנושא ועוזרו הבכיר הרב ר.ו. התלווה לטיסה לחו"ל
ארבל
6
במקום פתחתי את YNET צריך לבוא הראו לי קטע מ YNET איך עולה בדעתכם שחסיד גור יפתח חס וחלילה את YNET אוי ואבוי
אברהם מרדכי
5
הקול החרדייייי השעה חמההההש השר ליצמאאאאן מדבהההר כעהההת לראשונהההההההה ... קצת מקצועיות תשפר
שלומי
4
דבר ראשון הנה דוגמא טובה למה התחברתי לאינטרנט? כדי לא לשלם לקול החרדי מליונים שהם עושים ע"ג האברכים שחסומים מהכל.. ולכן חייבים להתקשר ובענין ליצמן הוא כוחני וסמל לכפיה דתית ובירושלים הראה זאת בקיצור גערער
שלומי
עושים יותר כסף מהקול החרדי לו מאזינים כמה בחורים ואברכים. אז חדל דמגוגיה.
ידידי
שהעיתונים שהזכרת אתה משלם כ60-70 לחודש משא"כ הקול החרדי הרי כל ערב מקשיבים וזה יכול לעלות 600-700 שח כי חייבים מבזק זה כפשוטו מכלה ממון ישראל[ואתה כל הזמן צריך להתעדכן אבל באינטרנט אתה יושב ומגלגל את כל היום]
שלומי
למה אדם צריך להתקשר כל דקה. אלא אם הוא משועמם. ואם הוא משועמם אז עדיף שיחטא בעוון כזה מאשר השיעמום שיביא אותו לידי חטא. בקיצור צודק הכותב הקודם שזו דמגוגיה בגרוש.
והבן
3
תתארו לכם תור .ובא מישהו ונדחף.כלנו היו צועקים איזה חרדי עם ארץ.תתארו מקרה ויהודי רחוק מהתורה נדחף אך היינו צועקים .יש הרבה חולים .זה לא סוד שיש שמפעלים פרוטקציה.הציבור שלנו.כמו הקוזאק הניגזל צועק חמס.יהודי תמימים הולכים לצבא עובדים ונעשקים ושס ג מקבלים דירות לא ישנאו אותם שנאת מוות.שס ג הם החילונים
פראנק גאה לא שג
2
אני לא מאמין שליצמן לא ידע שזה חרדי ליצמן, יכלת להיות שר בריאות שמשנה את המערכת, אבל בחרת לעסוק בטפל ולא בעיקר, לקדם את האינטרסים של אתרא קדישא, על פני האינטרסים של כל יהודי באשר הוא, מיון ממוגן יציל חיים גם של חרדים ! בכסף הרב שליצמן רוצה להוציא על קברי כנענים אפשר להציל מאות משפחות חרדי
ליצמן תתפטר
1
לא ראוי שאתר שלכם יכתוב מילה על המערכון בארת נהדרת! אני כיהודי ירא שמים לא רואה ארת נהדרת ולא רוצה שתעשו לי כאילו "כולם רואים ארת נהדרת"! בבקשה להבא שלא נראה דברים כאלה! אנחנו חרידם ורוצים אתר אינטרנט חרדי. נקודה.
כיכר השבת
אם צנזורה זה מה שאתה מחפש, תפתח את הזבלון הנאלח.
יוסי
אולי גם יעניין אותך
בארץ