
חטיפת תלמידי הישיבה: יו"ר 'יש עתיד', שר האוצר, יאיר לפיד, נאם הבוקר (רביעי) בכנס ה-JEDG בהשתתפות שר האוצר האמריקני, ג'ייקוב (ג'ק) לו.
בתחילת נאומו התייחס לפיד לחטיפת שלושת תלמידי הישיבה: "אדוני המזכיר, ביקורך אצלנו מתקיים בימים קשים. שלושה מבנינו נחטפו על ידי מחבלים. אייל, גלעד ונפתלי".
"חטיפתם אינה בגלל מעשה שלהם, סיבותיה אינן פוליטיות והיא לא התרחשה עקב סיבוכים בתהליך השלום, אלא פשוט בגלל היותם יהודים צעירים", אמר לפיד.
"אל לנו להתעלם מהעובדות", המשיך שר האוצר, "חמאס הוא ארגון טרור אסלאמי שמטרתו המוצהרת לחטוף ילדים יהודים במקרה הזה, או להרוג ילדים יהודים במקרים אחרים, רק משום שהם יהודים. לא ניתן לסבול את זה".
לפיד המשיך ואמר: "גם בעת הזו נלחמים חיילנו בארגון הטרור הזה, בסמטאות ובבתים, בגדה המערבית ובעזה. המסע עומד להיות ארוך וקשה, אבל אנחנו נצא ממנו וידינו על העליונה".
"לא ביקשנו עימות זה", הבהיר לפיד, "אך מי שמתכוון לחטוף את ילדינו או לפגוע בהם, אל לו לשער שייצא מזה בחיים. נרדוף אותם, נחשוף את מקום המסתור שלהם, היכן שלא יהיה, ונעניש בחומרה אותם ואת שולחיהם. נעשה כל מה שנדרש בכדי להשיב את הבנים הביתה".
"ברור לי שפתיח זה עלול להיתפס כמשהו שחורג מהסיבה לשמה התכנסנו, אבל זה רק בגלל שהאינסטינקט האנושי הוא לחלק את העולם לנושאים: כלכלה, בטחון, שלום, זכויות אדם. אלא שהאמת היא כמובן שאלו נושאים שאסור ואין אפשרות להפריד אותם", אמר לפיד.
בהמשך דבריו התייחס לפיד לכלכלה הישראלית ואמר את דעתו על הטענה כי הכלכלה הישראלית שורדת בזכות נס: "נהוג לדבר על הכלכלה הישראלית במונחים של נס. אני חושב אחרת. זה אינו נס. ניסים הם משהו שקורה פעם אחת, לא תופעה שנמשכת במשך שנים".
הצגת כל התגובות