בית המשפט לענייני משפחה בירושלים, הורה היום (ד') על ביצוע ניתוח מציל חיים לפעוטה בת שנה וחודשיים שאובחנה כסובלת ממחלת שרירים גנטית. הוריה של הפעוטה התנגדו נחרצות לביצוע הניתוח, וביקשו לנתק את הפעוטה מהמכשירים, כשהתוצאה היא מותה של הפעוטה.
התנגדות ההורים הגיעה לאחר שאחותה של הילדה נפטרה לפני מספר שנים מאותה המחלה.
בסוף ינואר האחרון לקתה הפעוטה בדום לב פתאומי בעקבות חנק מחתיכת מזון. צוותים של מד"א בצעו בה החייאה ופינו אותה לבית החולים שערי צדק, שם חוברה למכונת הנשמה.
בשלב זה, פנו הוריה של הפעוטה לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה להורות לבית החולים לנתקה ממכשירי ההחייאה. בעתירה הביעו ההורים את רצונם לשים קץ לסבלה של בתם מתוקף "חוק החולה הנוטה למות", המתיר לכל חולה סופני בישראל להימנע מהליכים רפואיים להצלת חייו.
ההורים אף טענו כי התייעצו לפני ההחלטה עם רבנים מפורסמים מהמגזר החרדי, אך לא ברור מה פסק ההלכה שניתן להם בנידון.
בית המשפט דחה את העתירה על הסף, ובעצם 'גזר חיים' על הפעוטה. בית המשפט קבע כי הפעוטה לא אובחנה כ"חולה סופנית", ההגדרה החוקית המאפשרת ניתוק ממכשירים שהוא בעצם סוג של "המתת חסד" פסיבית.
לאחר מכן בית המשפט ביקש לבצע ניתוח פיום קנה בפעוטה (להחדרת פיית הנשמה קבועה לקנה הנשימה דרך הגרון) כדי שיתאפשר להמשיך ולהנשים אותה באורח קבוע. גם כאן ההורים התנגדו.
לאחר דיון רגיש, בית המשפט קבע גם כאן, כי למרות מצבה הקשה של הפעוטה, היא אינה מוגדרת כחולה סופנית.
בהחלטתו הביע השופט דניאל טפרברג את הערכתו למוסד הרפואי, שנמנע מעימות משפטי עם הורי הפעוטה, וכן גילה הבנה לצער ההורים בשל מצבה של בתם.