חסידי אדמו"ר אשלג זכו לחזות בנועם עבודתו של הרבי באפיית מצות בהידור מתוך שמחה | ליד תנור האש הבוערת סיפר הרבי מעשה פלא על אחד מגדולי קרבניטי עולם החסידות ששרף ידו בתוך תנור האש (חסידים)
שעה נעלה ומרוממת היו מנת חלקם של חסידי אשלג, שזכו לחזות בנועם עבודתו של האדמו"ר בעת אפיית מצותיו בהידור, ומתוך שמחה.
האדמו"ר וחסידיו נעמדו בפינה צדדית במאפייה, כדי לא להפריע לעובדים, האדמו"ר פצח בשירת ניגוני ויז'ניץ על חג הפסח, כשהוא מעודד השירה בעוז ובתעצומות.
ליד תנור האש סיפר הרבי לחסידיו את העובדה הידועה על הרה"ק רבי אלימלך מליז'ענסק, שנודע לו לימים שכאשר היה תינוק קטן הרביץ בטעות לאמו הרבנית, מיד ככשמע זאת הלך והכניס ידו לתוך תנור האש עד שנכוותה, ובכל יום שישי היה קורה נס מן השמים וידו היתה מתרפאת ממש כמו לתינוק חדש.
אני מכיר א הסיפור בניסוח נוסף - יכול להיות שזה סיפור אחר-
שר' אלימלך חזר מהמקוה בער"ש והכניס את הידיים בתוך האש
וכשהוציא אותם לא קרה לידיו הקד' כלום, וכך חשבו בני משפחתו ותלמידיו אשר חזו במחזה הנ"ל רק ר' אלימלך אמר בכאב: אני כל כך מאוס שאפילו האש בורחת ממני