
בית מקדש מועט: מאות הגיעו אמש (חמישי) לשכונת נווה יעקב למחות על כוונת עיריית ירושלים להרוס את בית הכנסת המרכזי 'אבא אחי מאיר' בשכונה, בית כנסת מרכזי של הציבור הליטאי באזור.
צוותים של עיריית ירושלים הגיעו אמש לשכונת נווה יעקב בכדי להרוס בית כנסת מרכזי בשכונה בטענה כי למקום יש צו הריסה וכי אין לא אישור מהעירייה, בתוך דקות יצאו כרוזים שקראו לתושבים להגיע להפגנה ומחאה נגד הריסת בית הכנסת.
בעצרת השתתפו רבניה המרכזיים של נווה יעקב הגאון הרב רפאל צבי וובר והגאון הרב ישראל יצחק זילברמן.
במקביל לעצרת, עורך דין מטעם הגבאים פנה לבית המשפט, לאחר חצות לילה, ושם הגיעו הגבאים להסכמה עם בית המשפט כי בית הכנסת יפונה ללא הריסה (מדובר בקרוואן) ויאוחסן בשמירה על חשבון עיריית ירושלים ובתוך חודשים יוציאו הגבאים אישור מהעיירה ובית הכנסת יוחזר, במקביל הם התחייבו כי הפינוי יעשה ללא אלימות וללא הפגנות של התושבים.
הצגת כל התגובות