כיכר השבת

דידן נצח

ערד: ביכנ"ס המריבה ישאר בשליטת חב"ד

אחרי חודשים של מאבק אלים, ציבורי ומשפטי, קבע בית המשפט בבאר שבע, כי עמותת "בית הכנסת המרכזי" של חב"ד, היא שתמשיך להחזיק ולתפעל את מבנה בית הכנסת ● עם זאת נקבע: "העירייה תעקוב ע"מ לאפשר קיום תנאים בהם יוכלו כל המתפללים יחד לעמוד מול בוראם" ● בפנים: הפסק המלא (חרדים)

| 41 | כיכר השבת |
ביהמ"ש: 'בית כנסת המריבה' בערד - יישאר בשליטת חב"ד

סוף פסוק למאבק האלים סביב סוגיית השליטה בבית הכנסת המרכזי בערד? בית המשפט לעניינים מינהליים בבאר שבע, פירסם בסוף השבוע את החלטתו בעתירת "אגודת בית הכנסת בית יצחק" של חסידי גור כנגד החלטת עיריית ערד להקצות את המקום ל"עמותת בית הכנסת המרכזי האשכנזי ערד" - הנשלטת על ידי חסידי חב"ד, וקבע חד- משמעית, כי ההקצאה בעינה עומדת.

בפסק הדין, הנפרס על פני ששה עמודים, סוקר השופט את טענות העותרים כנגד חוקיות ההקצאה, ומנגד את תשובות עיריית ערד וחסידי חב"ד, וקובע בסופו של דיון, כי "ניתן לקבוע על פי חומר הראיות, כי התקיים הליך של הקצאה, שאכן לקה בכך שלא פורסם בטרם נתקבלה ההחלטה, אך בנסיבות העניין אין להתערב בהחלטת ההקצאה".

לא זכאים להקצאה

את החלטתו מנמק השופט - בין היתר, בכך שהיה שיהוי בלתי מוצדק מצד העותרת, וכן בכך שהיא עצמה לא הייתה זכאית להקצאה באותו המועד, בשל היעדר אישור ניהול תקין לעמותה שלה עצמה באותה התקופה.

אלא שלאחר פסק הדין בו החליט השופט כאמור לדחות את העתירה, הוא מוסיף דברים קשים אודות היריבות הקשה בין חסידות חב"ד וגור, וממליץ כי "טוב יעשו שני הצדדים אם ינסו ליישב את הסכסוך בדרכי נועם, שלא בדרך של השתלטות אחד הצדדים על מבנה בית הכנסת".

"מן הראוי לאפשר כל המתפללים, לרבות חסידי גור, למצוא את מקומם בבית הכנסת, לרבות קבלתם כחברי עמותה" כותב השופט, אך מסייג, "בלי שיהא בכך כדי להשתלט על בית הכנסת".

השופט גם מוסיף ואומר, כי "על העירייה לעקוב אחר מצב הדברים, על מנת לאפשר קיום תנאים הולמים בהם יוכלו כל המתפללים לעמוד מול בוראם לתפילה, לרבות חסידי גור וחסידי חב"ד".

ראשית הפרשה

המדובר בפרשה שהחלה כזכור, עם פטירתו של רב העיר הרב ליפסקר, כאשר בעקבות בקשת וועד בית הכנסת מהרב מנדלסון – חתנו של הרב ליפסקר – למלא את מקום חמיו, עלה גם רעיון נוסף: לאחד את בית הכנסת שסבל מהידלדלות במספר המתפללים, עם בית הכנסת של חסידי חב"ד.

הרעיון הזה לא עלה סתם בחלל ריק. בית הכנסת החב"די סבל משורת בעיות במיקומו הישן, ואף עמד בפני פינויו משם. הצעת האיחוד עם בית הכנסת המרכזי, הייתה עבורם פתרון לבעיה.

אלא שהרעיון מסתבר, לא נשא חן בעיניהם של חסידי גור בעיר, שהודיעו כי לא מקובלת עליהם הענקת המקום לחסידי חב"ד. "אנו קבוצה גדולה הרבה יותר, ועל כן המקום הזה צריך להגיע לנו" אמרו חסידי גור.

גם נוכח החלטת העירייה להקצות את המקום לחב"ד, לא אמרו הגערר'ס נואש. הפ סגרו את שערי השטיבלאך בעיר, ומאות חסידי גור הגיעו להתפלל בית הכנסת המרכזי, תוך ניסיון לקבוע עובדות במקום.

תגרות בבית הכנסת

מהר מאוד הגיעו ההפרעות ההדדיות לתפילה, אחריהן גם תגרות הידיים, זריקת ריהוט, ועוד מעשים שאין מקומם בין יהודים יראים, ובוודאי לא בתוך היכל בית הכנסת.

בשלב זה נאלצה גם המשטרה להתערב במלחמות היהודים בבית הכנסת, כאשר גם כמה צווי הרחקה חולקו למען הרגעת הרוחות, אולם ללא הועיל. כל צד התבצר בעמדתו.

בערד מקווים, כי פסיקת בית המשפט היום תהווה סוף פסוק במאבק המכוער המחלל שם שמים, למרות שטרם ידוע האם חסידי גור בעיר מתכוונים לערער על הפסק.

תוכן שאסור לפספס
41 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
26
בחלק מהתגובת משמע שלא טוב מה שעשתה חבד שפנתה למדינה אז ברצוני לומר דבר אחד מי שהיה רואה את המכות ואת חילול ד' שעשו הגורים אפי' לא היה חושב להגיב כך !!
חבדניק פשוט
25
לא לשטלתנות גור וכיוצא בהם, מה ששיך לחבד שישאר כזה.
קרואסון
24
אולי יתחילו להפנים שלא הכל שייך להם
גור נמאסתם!!

הצגת כל התגובות

23
אינני מבין עדיין מה המריבה? יש מספיק בתי כנסת לגור מה הם צריכים "דוקא" את המקום הזה? הלואי שה עכשיו סוף פסוק. מי יתן!!!
לומי
22
ורק בכבשת הרש הם חפצים..... (ואם הרב ליפסקר נפטר- אולי גם הבית שלו שייך לכם??? גזלנים, לכו הביתה!!)
דידן נצח
21
חבדניקים תמימים אתם חושבים שניצחתם? אותנו לא מנצחים. אין דבר כזה. אנחנו נמשיך למררררררררררר לכם את החיים עד שתברחו משם. חצופים שכמותכם!!
דודי
אתם לא מתביישים להודות ברשעותכם ולנופף בה, ולחנך את ילדיכם לגדול עוד דור של רשעים כמוכם!! ערב תשעה באב, לא עולה על דעתכם להתנהג כמו בני אדם....
נמאסתם
בהודעה שהגבתי עליה
yytg
תדעו להפסיד בכבוד לא הכול שייך לכם יש אלוקים בשמים שהוא מחליט למי שייך ומה שייך
חבדני"ק שמח
20
ושוב הוכח שהעולם כולו לא שייך רק לגור אלא שיש עוד יהודים בעולם
אלתר
19
אל תפחד מהם
בערל
18
חב"ד ניצחו,אין על חב"ד!!!!!!
המלך!
17
ברוך ה' לא מאהבת חב"ד אלא משנאת גור (לצערנו)
אריה
16
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תרביצאי
15
חפץ בתפילות שיוצאות מביהכנ"ס הזה.
דניאל
14
שהליטאים "בני התורה" מנסים להשתלט עליו בכל הכח(אני לא מכליל את כל הליטאים לא באתי להכפיש צבור שלם), הם פועלים שם בשיטות דומות לשל הגררערס הם פורצים מנעולים, שוכרים בריונים כמו מאפיונרים. הם השתלטו שם כבר על גן ששיך לחבד ועכשיו לכתובת הבאה, הם לא רוצים לבנות על הגן בית כנסת אלא להשתלט על הכל ולקחת גם
קרואסון
13
הגאווה של גור לא תתן להם להפסיד, הם ימשיכו להפריע ולהוציא כסף מיותר על ערעורים, חבל שלא שמעו לשטיבל בחרוב שאמרו לא להתערב.
איצה מאיר
12
די לשטלתנות הגוראית די לרוע כן לצדק הגגרס חושבים שכל מה שהם רואים מגיע להם לא כך בכל מקום שיש גור יש בלגן בבני ברק התלבשו לפני כמה חודשים קבוצת גגרס על איזה בית הכנסת ובחיפה לפני כמה שנים ועוד מקומות מי מדבר בכלל על בתי וורשה די די להיא צדק גגארס לא הכל שייך לכם יש עוד אנשים בעולם
koby
11
ברוך השם שכך זה נגמר----------אין על חב"ד בעולם. ברוך השם זכינו והרבי איתנו ועוזר לנו בכל צעד ושעל.
י.י.ב
10
בסעיף 7 בטענות המשיבים מוסבר כי בית הכנסת אינו חב"ד וכי נוסח התפילה בו הוא "רינת ישראל" האם זה מתאים לכותרת. גם בהערותיו לפסק הדין כותב הוא מפורש שיש לאפשר באותה מידה גם לחסידי גור ולחסידי חב"ד להתפלל בשווה כיצד זה תואם הכותרת
דרומי
9
הרב הקודם מסטריקוב זצוק"ל היה אומר שבעשרת הדברות של הגערערס לא מופיע לא תרצח ולא תחמוד
אשרי
8
רק חבל שזה אחרי כל כך הרבה שנים של חילול ה' גדול בגלל חסידי גור. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יצחק מאיר
7
די להשתלטות של הגורים בכל בית כנסת שהם רק רואים העולם לא שייך רק להם יש עוד יהודים בעולם
יהודי
6
כנראה השופט לא דתי אחרת איך הוא יכל לתת את פסק הדין בתשעת הימים פסק דין שגורם כ"כ הרבה שמחה בליבות עם ישראל
זאבי
5
מזל-טוב, יהא הבניין עוז ופאר לאזור ולעולם כולו להפיץ ממנו את אור תורת הבעש:ט האמיתית... עדי יבוא ינון גואלנו בב"א.
איכפתי
4
בשורות טובות.
גורים נמאסתם
3
כמובן, תמיד חב"ד הם אלו שמנצחים.
חבניק
2
מה זה אומר בית כנסת שנישלט ע"י חסידי חב"ד??? בית הכנסצ שיך מאז ומתמיד לחסידי חב"ד והם אילו שהקימו אותו אז ב"ה ה' והרבי עזרו וחב"ד ניצחה אבל המערכת תשבו את המילה נישלט כי זה ממש צורם חבדניקים חזקו ואימצו "שלוחי מצווה אינם ניזוקים"
יואב
1
אני אומר לכם את האמת, זו בושה להיות חרדי!
לא חרדי
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים