הפרוכת משולחנו של מרן רבי עובדיה יוסף זצ״ל בעת מסירת שיעורו המפורסם בבית כנסת היזדים, תועמד בימים הקרובים למכירה פומבית.
על הפרוכת המפורסמת - בצבע אדום עם חוטים מוזהבים, רקום: "צדיק כתמר יפרח", ומתחת רשומות המילים "שיעורו של הגאון מרן רבינו עובדיה יוסף שליט"א הראשל"צ ונשיא מועצת חכמי התורה מועבר מבית הכנסת המרכזי 'תפארת ירושלים' לעדת היזדים (…) מלך ביופיו תחזינה עינך".
שיעורו הקבוע והאהוב של מרן הרב עובדיה יוסף, הנודע כשיעור ה"לוויין", התקיים בבית הכנסת "תפארת ירושלים לעדת היזדים", הממוקם בשכונת הבוכרים בירושלים. שיעור זה התקיים במשך עשרות שנים, בכל מוצאי שבת, כשהוא מועבר בשידור חי באמצעות לוויין לקהל של אלפים בנקודות שונות בארץ ובעולם.
היה זה שיעור התורה הראשון שהועבר באמצעים אלקטרוניים. בבתי כנסת רבים ברחבי הארץ והעולם הותקנה מערכת לקליטת שידורי לוויין, במיוחד לצורך העברת השיעור השבועי של מרן הרב עובדיה זצ"ל.
השפעתו הציבורית של מרן הרב עובדיה התרחבה מאד בעקבות שיעורי ה"לוויין", כשהמוני בית ישראל זוכים לראותו ולקבל ממנו תורה מדי שבוע. בשיעורו זה חיזק הרב עובדיה את הגאווה היהודית בשמירת ההלכה כתיקונה ובחינוך הנוער ללימוד תורה בתלמודי תורה ובישיבות. לעתים היו מקבלות דרשותיו תהודה בתקשורת, בשל נוהגו להתבטא מדי פעם בלשון חדה ובחריפות בעניינים הקשורים לפוליטיקה ולמתרחש בארץ ישראל ובעולם.
הפרוכת המדוברת הוכנה במיוחד לכבודו של הרב עובדיה, והייתה מונחת על שולחנו בזמן שמסר את השיעור. פרוכת זו שימשה אותו בשנים האחרונות ב"יזדים”, לפני שעבר עקב מצבו הבריאותי למסור את השיעור מבית מדרשו בהר נוף.
יצוין, כי לאחר פטירת הרב עובדיה החל למלא את מקומו במסירת השיעור ב"יזדים" – בנו הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף . פרוכת במתכונת דומה הוכנה אז לרב יצחק יוסף.
את מסורת שיעוריו במוצאי שבת החל מרן בשנת תשל"ג (1973), תחילה בישיבת פורת יוסף ולאחר מכן בבית הכנסת היזדים. החל משנת תשנ"ב (1992) החל השיעור להיות מועבר בשידור חי בערוצי הרדיו החרדים, ומשנת תשנ"ד (1994) הועבר בשידור חי דרך הלווין לכל העולם בייחוד לציבור החרדי ספרדי.
שיעור זה הוגדר על ידי אריה דרעי כ"שיעור התורה הגדול בתבל" בעולם היהודי. השיעור היה מורכב משיעור תורני הלכתי ובנוסף שולבו בסוף השיעור פרשת שבוע ומסרים אקטואליים אשר צוטטו פעמים רבות על ידי רשתות התקשורת. לאחר סיום השיעור היה הרב עורך מי שברך לקהל המאזינים דרך הרדיו ודרך הלווין.
מרון ארן, מבעלי בית המכירות הפומביות 'קדם’ - המוכרים את הפרוכת, מציין כי “רק באחרונה ציינו המוני בית ישראל את יום השנה השמיני לפטירתו של מרן באירועים רבים ברחבי הארץ והעולם. עבור עשרות אלפים שהיו מאזינים באדיקות לדרשותיו של מרן בכל מוצאי שבת, מדובר בפריט נוסטלגי מרגש, המייצג את הקשר המיוחד שהיה למרן עם אנשים פשוטים ועם עמך ישראל”.