חצי שנה לאחר האסון המחריד במירון בו נהרגו 45 בני אדם, אך בביטוח הלאומי ובמשרד האוצר ממשיכים לשרך רגליים באיטיות ולא מטפלים בנושא הפיצויים למשפחות האבלות, כך עולה מדיון שנערך היום בוועדת הפנים לבקשתו של חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי מש"ס שאמר בדיון: "אני חושש למימד הזמן. האוצר צריך להבין שצריך להזרים כסף".
יו"ר ועדת הפנים ווליד טאהא אמר בדיון כי "היה בולט ומגעיל שמי שמשתתף בדיון הם רק ח"כים חרדים".
ח"כ יעקב אשר אמר, כי "תביעות נזיקים יכולות להתנהל שנים. זה לא קשור לחבילת הפיצוי. אלה הפיצויים שצריך לתת, בלי שום קשר להליכים פלילים כאלה ואחרים. או שהאוצר יסגור את זה עם ביטוח לאומי או שנסגור את זה מהר עם חקיקה. הפצע שלהם לא יגליד גם אם 8 רכבים של ברינקס יגיעו אליהם. אבל אירוע בסדר גודל כזה, לא משנה מי אתה, המדינה צריכה להיות שם ולקחת אחריות".
יו"ר הוועדה ח"כ ווליד טאהא: "הנושא הזה צריך להיות מטופל בצורה יותר נוגעת לאנשים כי מדובר באסון כבד. אני משוחרר מהרבה מאוד אזיקים שכנראה אחרים עדיין לא משוחררים מהם. ואני ניגש לאסון מההיבט האנושי גרידא. הדיון התקיים לא כדי לשים מישהו בתא האשמה אלא כדי לקדם את העניין. המשפחות לא מתעניינות בשיקולים הפוליטיים. אנו מבינים שיש ועדת חקירה ומבינים שאף אחד לא יודע לכוון לאחראי משפטית על המיתחם. יש טענה שהיו דברים מעולם ומשפחות קיבלו פיצויים, כמו באסון ורסאי".
יפתח עשהאל, ממשרד האוצר השיב לטענות ואמר: "כאבנו עם המשפחות. ועדת החקירה בוחנת את כל הנושאים לעומק. מדיניות הממשלה לא לנקוט עמדה לפני מסקנות הוועדה" הוא הוסיף כי "הנושא מורכב מבחינת הפיצויים. לא נכנסים לנושא כרגע. זה יידון אחרי המסקנות", ועורר את חמתם של הח"כים שטענו כי אין שום סיבה לחכות לתוצאות וועדת החקירה.
ח"כ יעקב אשר: "בכתב המינוי של הוועדה לא מוזכר פיצויים. סגן השר חמד עמאר ביקש לדחות את הצעת החוק שלי למתן פיצויים למשפחות, בטענה שהוא צריך להתארגן. הפיצויים לא קשורים לטופוגרפיה של ההר. אל תסמאו עיניים".
ישראל דיסקין, אחיו של שמחה דיסקין ז"ל שנהרג באסון אמר בדיון: "ממשלת ישראל שאשמה באסון תשלם בסופו של דבר, לאחר שתיתבע בבית המשפט. מדובר בסיוע ראשוני שהולך להתקזז עם הפיצויים שייפסקו בסוף. סיוע לקנות לחם וחלב למשפחות".
ישעיהו פוגל, אביו של ידידיה פוגל ז"ל אמר גם "כל הכבוד למשרד האוצר ששומרים על אוצר המדינה, אבל שהם יידעו שבסופו של דבר הכל ישולם מהאוצר. אז לתת את המקדמה הזו שאחר כך מקוזזת זה פשוט חבל שהם לא עושים את זה. אתם צריכים לשים לנגד עיניכם שה43 המשפחות האלה יחזרו לחיים בצורה נורמטיבית שיהיה להם את הנשימה הזו. וזה מה שאני מצפה מכם".
אתי ליבמן, מהביטוח הלאומי השיבה ואמרה: "יש חוק ביטוח לאומי. כל אדם שנגרם לו אסון חלים עליו, מטעמי שיוויון, אותם כללים. אם רוצים סיוע יוצא דופן זה צריך להעשות בחקיקה".
יו"ר הוועדה פנה לנציג המשרד לשירותי דת: "לגבי הטענה שמשפחות טרם קיבלו פיצויים, אפילו לא על החשבון, אין אף אחד שתומך בהם?" עמית קצין, מהמשרד לשירותי דת חשף את האמת המכוערת, "זו המציאות וזה מצער. אנו כמשרד איננו גורם מפצה. אנו מתנהלים בכפוף לוועדת החקירה שאמורה להוציא מסקנות ביניים".
הצגת כל התגובות