החל מהערב (רביעי) ועד לכניסת השבת, ייצאו הבחורים, ממרבית הישיבות ברחבי הארץ, למסע גיוס כספים עבור הישיבות, או עבור קרנות העזר נישואין.
הערב ומחר ידפקו הבחורים על דלתות בתיהם של תושבי ערי הפרזות, וביום שישי יפשטו על העיר ירושלים, בלי לפספס אף כתובת של נגיד, תורם או בוגר הישיבה.
'כיכר השבת' יצא לבדוק מה הם יעדי הגיוס שהציבו לעצמם מנהלי הת"תים וראשי הישיבות, והסכומים אותם הם מקווים לגייס בימי הפורים.
הישיבה עם היעד הכספי הגבוה ביותר היא ישיבת 'בית מדרש עליון' בבני ברק שבראשות הגר"י אונגרישר. בשנה שעברה נאספו 900,000 שקלים, ובשל כך השנה הוגדל היעד למיליון, חצי מיליון שקל עבור בניית בניין הישיבה החדש, וחצי מיליון עבור הת"ת. עד כה אספו הבחורים 300,000 שקל.
ישיבת 'תושיה' בתפרח שיוצאים לאסוף רק ביום הפורים לא לפניו, הציבו יעד של כחצי מיליון שקלים והכסף יכנס לקופת הת"ת.
ישיבת 'אורחות תורה' הציבה יעד של 450,000 שקל כשמטרת הכסף היא לצורך בניין הישיבה החדש שנבנה על שם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן זצ"ל.
ישיבת 'עטרת שלמה' של הגרש"ב סורוצקין לא יוצאים השנה למגבית וזאת בעקבות הצלחת המגבית שנערכה על ידי מימון המונים מצינג', במקום זאת יתקיים סדר לימוד הלילה בהיכל הישיבה.
ישיבת 'גאון יעקב' בבני ברק הציבו יעד של 300,000 שקלים, כשמטרת הכסף היא לצורך השיפוצים בבניין הישיבה.
בישיבת 'מאור יצחק' חמד היעד עומד על 180,000 שקלים.
בישיבת 'שערי תבונה' באלעד היעד הוא - 200,000 שקלים.
ישיבת 'תורה בתפארתה' באלעד הציבו יעד של 450,000 שקל.
בישיבת 'קול תורה', מלבד המגבית הרגילה בפורים, וכפי שכבר דווח כאן - על כל בחור להשיג אלף שקלים, ולפי דיווחים הם הגיעו למאתיים אלף שקלים עוד לפני פורים.
ישיבת ביתר של הגר"ח אקרמן הציבה יעד של 120,000 שקלים.
ישיבת 'עמלה של תורה' החסידית הציבו יעד של 150,000 שקל.
ישיבת המקובל הרב אבנר עפג'ין בראש העין הציבו יעד של 120,000 שקל.
הצגת כל התגובות