כינוס הנהלת דגל התורה בשבוע שעבר (רביעי) לא הביא להכרעות המצופות לשאלת תמיכת והתמודדות המפלגה על ראשות הערים החרדיות. עם זאת, במפלגה הודיעו כי הם שוקלים בצורה משמעותית להיפרד מאגודת ישראל בבחירות הקרובות ולהריץ את דגל התורה כרשימה נפרדת.
במפלגה הדגישו, כי ההיפרדות, שצפויה לקבל את ברכת ותמיכת רבני התנועה, תעשה מתוך שלום, ובמטרה שכל מפלגה תקבל כמות נציגים עירוניים לפי כוחה ולא לפי דילים והסכמים שאבד עליהם הכלח.
ההשפעה המידית לריצה נפרדת היא ירושלים, שם כבר למעלה משנה נשמעים במפלגה הליטאית קולות ניציים על ריצה נפרדת.
מסמך שנחשף ב'בקהילה' מעלה את תוכנית ההסברה שיציגו בימים הקרובים בדגל התורה, כהוכחה לצדקת טענתם על הצורך בהיפרדות.
המסמך כולל נתונים של כל התלמידים בת"תים החרדים בירושלים. מהמסמך עולה, כי במגזר הליטאי מספר הילדים בכיתה א' עומד על 1596 תלמידים, ואילו במגזר החסידי מספר הילדים עומד על 643 בלבד.
"לכל ילד יש זוג הורים ואחים שמצביעים לדגל התורה. העובדה שכיום לאגודת ישראל יש 5 נציגים ואילו לדגל התורה רק 3 נציגים, היא מעוותת ודורשת תיקון, כשתיקון שכזה יכול להיעשות רק באמצעות ריצה נפרדת", אומר בכיר בסיעה הליטאית בירושלים.
עיר נוספת שעשויה להיות מושפעת היא מודיעין עלית. אומנם הניצחון הליטאי בעיר מובטח, אבל בכירי דגל התורה ישמחו להשתמש בתירוץ של התמודדות נפרדת כדי להרוס לראש העיר יעקב גוטרמן את השאיפה להביא לביטול הבחירות ולהציג רשימה אחת ומאוחדת. גם בני ברק, בה יש הסכם רב שנים בין דגל התורה לאגודת ישראל על ראשות העיר, עשויה להיכנס לקלחת פוליטית במקרה של ריצה נפרדת, מה שיתכן ויוביל לשבירת ההסכם הקיים. עם זאת, מדובר בשלב מוקדם מידי להעריך את משמעות המהלך בעיר.
הצגת כל התגובות