
לאחר שעיריית בית שמש ביקשה משופט בית משפט השלום בירושלים, גד ארנברג, שיבוא אל "בית ספר המריבה" בעיר ויראה בעיניו את המתרחש, הודיע אחר הצהריים (רביעי) השופט כי אין באפשרותו להגיע לביקור במקום.
"לצערי יומני אינו מאפשר עריכת ביקור במקום לפני הדיון שכן לפניו קבועים 3 תיקים אחרים. אשמח אם יומצא צילום של המקום בסרט שבו ניתן יהיה לראות את האמור בבקשה" הודיע השופט.
מוקדם יותר היום פורסם לראשונה ב"כיכר השבת" כי מחר צפוי בית המשפט השלום לדון בעניין "בית ספר המריבה" בבית שמש ולהכריע האם צו הסגירה שהוציא משרד החינוך לתלמידות החרדיות, בעקבותיו הן גורשו הבוקר מבית הספר, אכן יישאר בתוקף.
כאמור, ראש העיר משה אבוטבול, הגיש באמצעות עו"ד אורי קידר, בקשה לשופט לפתוח את הדיון בסיור במתחם בית הספר ולראות את בית הספר מקרוב ולא מאולם בית המשפט.
עורכי הדין מטעם העירייה טענו בפני השופט כי "בעניין הנדון בהליך זה, יש צורך אקוטי בבחינת העובדות ללא תיווך בבחינת 'טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים'", כותבים עורכי הדין בראשות אורי קידר לבית המשפט.
נראה כי גם עורכי הדין והצוות העירוני חוששים שבית המשפט יושפע מהדיווחים בתקשורת הכללית שלא תמיד מציגים את הסיפור האמיתי בבית שמש והפכו את חלוקת בית הספר לוויכוח פוליטי ודתי, עורכי הדין מציינים זאת בבקשה לבית המשפט כשהם מסבירים מדוע צריך להגיע לסיור בבית הספר: "על מנת לתפוס עד כמה המציאות בשטח רחוקה מן המתואר בתקשורת ובבקשת משרד החינוך, ועד כמה מדובר באירוע פוליטי ותקשורתי, ולא מקצועי או משפטי".
עורך הדין כותב לבית המשפט כי גם הוא "ערך סיור דומה במקום לפני מספר שעות והופתע, כך ממש! למצוא כיתות אשר ניכר בבירור כי עד למועד כניסת כיתות בית הספר 'משכנות דעת' למתחם היו סגורות ונטושות (רובן אף ללא מזגנים), אשר העשבייה הגבוהה בסביבתן מעידה יותר מכל על היעדר שימוש בהן בשנים האחרונות".
"זאת, כשלמולן עומדות תלמידות חרדיות, תושבות השכונה, אשר נכון לשעה זו, אין להן כיתת לימוד, מקום לשבת או להניח את תיק בית הספר", כותב עו"ד קידר.
עורכי הדין טוענים כי החלטת משרד החינוך שלא לאפשר לתלמידות החרדיות להיכנס לבית הספר לא באה משיקול מקצועי אלא משיקול של חשש מ"רעש תקשורתי".
כאמור, השופט דחה את הבקשה בטענה כי "יומנו לא מאפשר לו זאת".
הצגת כל התגובות