כיכר השבת

מכתב חשף: פיטורי המורה - פוליטיים

הקהילה החרדית בירוחם סוערת סביב פרשת פיטוריו של המורה יעקב אופנהיימר, מקורביו טענו כי הם פוליטיים, אך הרב הכחיש. מכתב שחושף 'כיכר השבת' משנה את התמונה (ארץ)

| 19 | כיכר השבת |
מכתב חדש חושף: פיטורי המורה החרדי מירוחם - ממניע פוליטי
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

הסערה הציבורית סביב פיטורי המלמד המנוי לעיתון 'הפלס' בירוחם נמשכת: הקהילה החרדית בישוב ירוחם רועשת בשבועות האחרונים סביב פיטוריו של מלמד בתלמוד תורה מקומי, שלטענות מקורביו שנחשפו ב"כיכר השבת", פוטר בשל דעותיו הפוליטיות. המורה, יעקב אופנהיימר, מנוי לעיתון "הפלס" ומשתייך למפלגת בני תורה.

בהנהלת המוסד טענו כי סיבת פיטוריו של אופנהיימר אינה קשורה לדעותיו הפוליטיות, רב השכונה החרדית הרב מרדכי קראוס אף שוחח עם "כיכר השבת" לפני כשבועיים ואמר: "המלמד אכן ביקר אצל הרב הרשלר והוא מנוי ל"הפלס", אך הפיטורין לא קושרים לעניין זה אלא לסיבות אחרות".

כעת, במסגרת המאבק המשפטי שמנהלים מקורבי המלמד במטרה למנוע את פיטוריו, הם בוחרים לחשוף את מה שהם מגדירים תמליל מ"מכתב אזהרה" שקיבל אופנהיימר מהרב קראוס בחורף האחרון, בו הרב כותב במפורש כי מנוי לעיתון הפלס לא יכול להיות מלמד.

במכתב, שנחשף לראשונה ב'כיכר השבת' כותב הרב קראוס למחנך: "נדהמתי לשמוע שהתקיימה בביתך אסיפה לחיזוק עיתון הפלס שהורתו ולידתו שלא בקדושה לערער סמכותו של מרן הגראי”ל. ומשורת הדין שכל מי שמנוי על עיתון זה אין לו מקום בקהילתנו הקדושה. אמנם לעת עתה אנו נמנעים מלפעול בעניין זה, אבל לא יתכן שמי שמלמד את ילדי הקהילה שיחי' יהיה שותף לעיתון שכל מטרתו לחתור תחת סמכות שהקהילה נשענת עלי'".

מקורבי המלמד אומרים כי המכתב הברור לא מותיר מקום לתהיות באשר לסיבת פיטוריו של המלמד, "בכוונתנו להיאבק בנושא עד הסוף. לא ניתן שיפטרו אדם ממשרתו התורנית רק בשל עובדת היותו משתייך למחנה כזה או אחר במאבק הפנימי בציבור הליטאי".

תוכן שאסור לפספס
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
איך כתב אמר הרב שטיינמן, איך יודעים מי במחלוקת צודק? הצד ששותק. למה כתוב קורח ועדתו, היה צריך לכתוב קורח ומשה? אלא שמשה לא היה צד במריבה, הכל מגדלי קלפים שבנה קורח בדמיון שלו... צאו מזה... אנשי הפלס אינם רבים איתכם הם פשוט ממשיכים והולכים בדרך המסורה, וכל המשנה ידו על התחתונה.
חלופסקי
12
צריך למחות מרה במנהל הזה שהקל בעונשו של המלמד הסורר. חובה לרדוף עד חורמה ועד דכדוכה של נפש את כל מי שלא אוחז כהשקפתם הטהורה של הוגי הדעות הטהורים לבלרי "יתד נאמן" הקדוש. פיטורי רב'ה כזה או אחר מחיידר או הכאת ילדים שהוריהם הצביעו עץ אינה מספיקה והיא אינה ה"פתרון הסופי"... חכו חכו, סיפורי השנאה האלו
ירוחם המרחם
11
מדובר באדם אציל נפש ובעל מידות תרומיות, למה לכפות על כולם את דעתכם? איש איש ינהג כמסורת רבותיו. כתוב 'עשה לך רב' כל אחד עושה רב לעצמו לא לאחרים. היהדות בשונה מן האיסלאם והאחרים מדברת על עבודה פנימית של האדם, האדם אחראי לעצמו, האמונה היא פנימית ולא צו חברתי. מה זה מסע ההחתמות הפיטורין, הדחייה והכפי
חלופסקי

הצגת כל התגובות

10
אלא שלא מציית להוראת רב המקום, וזה צודק
דוד
9
וככה יהיה רב ל2 הפלגים
רוזין
8
די, נמאס שכל האתרים כל הפורומים כל הבלוגים רק על הפילוג המטופש אצל הליטאים תאכלו אחד את השני, תכסחו, תחרימו, תשרפו, ותעשו מה שבא לכם, רק תשאירו את ה- 2.5 האנשים שאינם ליטאים, להנות מאייטמים קצת יותר ברמה מהביב שלכם.
מיואש
7
באינטרנט לא נילחמים בפלאפונים גם לא מכללות מותר בחילונים ומזרחי חס וחלילה להילחם הכל כמו שאמר "הרב שטיינמן" בדרכי נועם אז מה קרה כאן? למה נפרצו החומות? למה אין הלכות? תבדקו טוב טוב את עצמכם
איש פשוט
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוספ
מה יתפוצץ
אלי
5
הבדלו מתוך העדה הרעה הזאת!!!
ירוחם
4
אני מכיר את הרב אופנהיימר הוא אחד הטובים ביותר בכושר ההסברה גם בשיעורים בדף היומי וגם בכיתה
רמי רוקח
3
אם הוא תומך ופועל למען מפלגה החותרת תחת הנהגתו של פטרון מקום העבודה שלו, ברור כשמש שצריך לפטרו.
צדיק גדול
ולא מצאתי שום מקרה או סיפור למרות כל המלחמות שלו שאמר לפטר או לזרוק או להרביץ או שהילדים ירביצו למי שנלחמו נגדו אז תפסיקו להתהדר ברב שך ותלכו אם הדרך העקומה שלכם
המום
הרב בנימין יהושע זילבר, הרב גריינמן, הרב עובדיה, ועוד עשרות פחות מפורסמים. ואף אחד מהם לא הגיע לאלפית מהחוצפה שלכם, עיין בבלוגים ובפורומים השונים
יעקב
2
המחבלים יהרסו אותו
טומי וייפל
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
להרבות אהבה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים