
ההפגנות חוזרות לבירה: בשעות הערב המוקדמות, התנוססו בלוחות המודעות ברחבי ירושלים מודעות הקוראות לציבור לבוא ולהפגין השבת נגד פתיחת חנויות ועסקים בעיר ביום המנוחה.
"חטא על פשע", נכתב בכותרת המודעה לה אחראים אנשי "העדה החרדית". ובה נמתחת ביקורת כנגד הנציגים בעיריית ירושלים שנתנו ידם לפתיחת חניונים בעיצומה של השבת, וכעת, העניין הפך לשגרה עם אישור פתיחת החנויות: "לא די לה לעיריית ירושלים ושותפיה בהריסת חומת השבת בפתיחת חניונים וכדו' למען ספות הרווה את הצמאה הוסיפו עתה חטא על פשע ובשבועות אלו נפתחה חנות חדשה במרכז העיר למגינת לבם של יראי ה'".
במודעה נכתב עוד כי אסור יהיה לעמוד מהצד מבלי להביע מחאה: "אם ניתן למציאות זו להמשיך, תהפוך ירושלים עיה"ק פלטרין של מלך למערת פריצים ועיר הנידחת ח"ו".
"יראי ה' וחושבי שמו הכואבים את כאבה של ירושלים ושבת קודש אות ברית בין היוצר העולם לברואיו עמ"י, ייצאו למחות כדת של תורה למען קדושת השבת וירושלים עיה"ק", הוסיפו.
ההפגנה תצא בשעה 15:30 בראשות הרבנים מרחבת בנייני זופניק, אולם במודעה לא נכתב מהו היעד אליו יצעדו המפגינים. גורמים "בעדה החרדית" אומרים כי בכוונתם להפגין מחוץ לשערי בית קפה בצלאל הנמצא במרכז העיר ובמרחק הליכה מהשכונות החרדיות.
תושבי ירושלים, מכירים היטב את בית הקפה המדובר - בעיקר מההפגנות שנערכו בסמוך לו לפני יותר משש שנים, אז החליט בעליו באופן תקדימי לפתוח את שעריו בעיצומו של יום השבת. לבסוף, לאחר מספר הפגנות, המקום חזר לסגור את שעריו בשבת.
ההפגנה שצפויה להתקיים מגיעה לאחר דבריו של הרב יוסף רוזנפלד יו"ר הועדה למען השבת בירושלים בשיחה עם "כיכר השבת" לפני שבוע ימים. במהלכם הזהיר את בעלי החנויות כי באם לא יחדלו מהחלטתם, ההפגנות יחודשו: "אנחנו ננקוט בכל האמצעים כדי למנוע את הפתיחה בשבת. בהחלט שיהיו שם הפגנות במקום בכל שבת, אני לא שולל זאת. זה דבר חמור ביותר"
"מה שמטריד אותי זה קפה בצלאל, מפני שהם ממוקמים מרחק של דקה אחת מהאזורים החרדים, הייתי אומר חמישים מטר מהאזורים". אמר הרב רוזנפלד. "זה נורא ואיום וזהו דבר חמור ביותר. לפתוח חנות בשבת ממש בסמוך לשכונות החרדיות זה חוצפה".
עוד אמר חבר ועדת השבת, כי: "כבר שנים הם פתחו בימי חול ונזהרו שלא לפתוח בשבת בכדי לא לפגוע ברגשות, ופתאום אני רואה שהם החליטו לשים פס ולפתוח בשבת, זה חמור ביותר".