
פרקליטות מחוז דרום, באמצעות עו"ד ערן צברי, הגישה בשבוע שעבר לבית משפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד תלמיד ישיבה, תושב ירושלים, שניסה לפני כשבועיים להחדיר כמות לא מבוטלת של סמים מסוכנים מסוגים שונים, עבור אסירים בבית סוהר "אלה".
כתב האישום מייחס לתלמיד הישיבה עבירות של ניסיון לתיווך בסם מסוכן, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית וניסיון להכנסת חפץ אסור.
על פי עובדות כתב האישום, ביקש הנאשם מרב בית הסוהר "אלה" לפגוש אסירים וללמד אותם לימודי יהדות.
בתאריך5/12/2013 הגיע הנאשם אל בית הסוהר, כשהוא מחביא בשרוול חולצתו שקית ניילון נצמד שהכילה לפחות 49 טבליות סם מסוכן מסוג בופרנורפין, חשיש במשקל כולל של 24.4 גרם, קוקאין במשקל של 0.41 גרם, סם מסוג MDMA במשקל של 0.3 גרם, ובנוסף כסף מזומן בסך של 1,000 ₪, אותם קיבל בנסיבות שאינן ברורות למאשימה, על מנת להכניס את הסם המסוכן ואת הכסף לאסיר שזהותו אינה ידועה למאשימה באגף.
"בהגיע הנאשם אל שערי בית הסוהר" נכתב בכתב האישום: "המתינו לו אנשי יחידת "דרור" של שירות בתי הסוהר, וביקשו לערוך חיפוש בכליו ובבגדיו. בהמשך לכך, תפסו אנשי יחידת דרור את הסמים, והנאשם נעצר".