כיכר השבת

צה"ל ידרוש: חקירה על 'החרד"קים'

בעקבות קמפיין החרד"קים ומקרי האלימות הרבים נגד החיילים החרדים, יפנה צה"ל ליועץ המשפטי לממשלה כדי שיפעיל את המשטרה שתאתר את האחראים לקמפיין ההסתה (צבא)=

| 18 | כיכר השבת |
קמפיין החרד"קים נגד חיילים חרדים
קמפיין החרד"קים נגד חיילים חרדים (צילום: פלאש 90)

מקרי האלימות נגד החיילים החרדים בעקבות קמפיין "החרד"קים" נמשכים ובצה"ל מתכוונים לפנות ליועץ המשפטי לממשלה כדי שיפעיל את המשטרה שתאתר את העומדים מאחורי קמפיין ההסתה.

הפרקליט הצבאי הראשי, האלוף דני עפרוני, מגבש בימים אלו את הפנייה ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בה הוא יבקש מוינשטיין שיורה למשטרה להתחיל בחקירת ההטרדות ולפעול נגד האחראים.

לפי הדיווח ב"הארץ", הסיבה לפניית צה"ל בנושא היא בעקבות כך שבשבועות האחרונים התקבלו בצבא עשרות תלונות של חיילים חרדים על היחס כלפיהם שלעתים גבל במעשי האלימות.

באגף כוח האדם במטכ"ל הוקם בעקבות המקרים הללו קו פתוח לטיפול בתלונות החיילים החרדים, אך כעת החשש הוא כי התופעה תוביל לירידה במספר המתגייסים החרדים.

בין התלונות שהתקבלו בקו הפתוח נרשמו דיווחים על קריאות גנאי והשפלות החיילים, ניקוב צמיגי המכוניות וכן הדבקת כרוזים של קמפיין "החרד"קים" בחדרי מדרגות ועל דלתות בתיהם של החיילים. בנוסף, קיבלו חיילים איומים ודרישות לפרוש מצה"ל ונבדקת הטענה כי ילדים הוצאו מגני הילדים החרדים בשל שירות אבותיהם בצה"ל.

ב"הארץ" דווח עוד כי באופן חריג אישר צה"ל למספר חיילים חרדים שסבלו מהטרדות חוזרות ונשנות לשרת בבגדים אזרחיים בתקופה הקרובה, כדי שלא למשוך תשומת לב בשכונת מגוריהם.

מקורות צבאיים אמרו ל"הארץ" כי "התלונות של החיילים החרדים מתקבלות מכל רחבי הארץ - מצפת, מבני ברק, מירושלים, מבית שמש ומערים נוספות. זו תופעה נרחבת".

עם זאת, לפי הדיווח, עד כה לא נרשמה ירידה במספר המתגייסים החרדים, כאשר בחודשים ינואר עד מאי התגייסו 202 חיילים חרדים למסלולי שח"ר, כפול ממספר המתגייסים בתקופה המקבילה בשנה שעבר, אך לטענת מקורות הבקיאים בתהליכי גיוס החרדים נרשמה ירידה במספר המתגייסים מהקהילות החרדיות הגדולות במרכז הארץ, אך נרשמה עליה בתושבי הפריפריה החרדים שהתגייסו.

החשש בצבא הוא כי בגיוס העיקרי למסלולי שח"ר בחודש ספטמבר הקרוב תירשם ירידה משמעותית במספר המתגייסים החרדים בעקבות האווירה ברחוב החרדי.

קצין בכיר בצה”ל אמר ל"הארץ" כי "קמפיין ההסתה שמתנהל נגד המתגייסים החרדים מטריד אותנו מאוד, ואין ספק שיהיו לו השלכות על הגיוס. אני מקווה שהמדינה תפעל באופן ברור להפסקת ההסתה והאלימות. אנחנו חוששים לשלום החיילים".

יצוין כי מלבד הפנייה ליועץ המשפטי לממשלה, ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת לענייני כוח אדם, תתכנס בקרוב לדיון בפרשה, אליה יזומנו נציגי המשטרה וצה"ל, כדי לברר את היקף התופעה ודרכי הטיפול בה.

תוכן שאסור לפספס
18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
מיתיוונים
מכבי
9
הסובייטית. צריך להוקיע את הבוגדים גם אם זה כואב.
נחמן
8
יש מצווה להתגייס !!
מוישה

הצגת כל התגובות

7
למה הרבנים שותקים ??? כל מה שמעניין אותם זה הרב הראשי ?? הרבנים יודעים להביא דעה בכל נושה פוליטי ,מדיני , כלכלי שמגיע לציפור נפש של היהדות החרדי , באורח פלא הם שותקים ?! אוי לדור שאלו המנהיגים של עם ישראל !!
המבקר
אתה מה זה לא מובן!
יוסלה קמצן קדוש
6
אין הבדל בין מחבל ערבי ליהודי שמחרף את חיילי צה"ל ומיותר לציין את הצבועים שנהנים מהגנת חיילי צה"ל ועוד מבזים אותם.
אזולאי
צבועים נמאסתם
יוני נתן
5
שנותנים הוראות חד משמעיות לזרוק את החרדקים מהבתי כנסיות.....
גיוואלד
4
החרדים. מי שאומר אחרת, חד משמעית משקר. תמשיכו עם הועדות לשיוויון בנטל.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כ. ישי
3
ברוכים כל הצדיקים והיהודים שמצילים את אחינו הטועים
יהודי פשוט
2
בא נגיד שהמשטרה תעלה על מארגני הקמפיין ותטפל בהם נראה לכם שבזה יסיימו עם העניין זה ייתן עוד אמביציה להתנגדות בקיצור עלו על עץ גבוה וכדאי להם לרדת כמה שיותר מוקדם אחרת הם יפלו ויתרסקו על קרקע המציאות ואז זה יהיה הרבה יותר כואב חחחחח זה רעיון חזק החרד"ק זה פשוט גאוני עוד משהו מבית היוצר החרדי כי ככה
יוסלה קמצן קדוש
1
אין פניה ליועץ המשפטי לממשלה
שמואל
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים