ביום רביעי הקרוב צפויה להגיע לישראל בדיקה מתקדמת חדשה לזיהוי נגיף ה'קורונה' שביכולתה להגדיל את מספר הנבדקים פי שלושה - עד ל-4,000 מדי יום - בהשוואה למספר הנבדקים כיום, כך מפרסמת כתבת הבריאות של "ישראל היום" מיטל יסעור בית-אור.
לפי הדיווח, הבדיקה זכתה לאישור בזק של מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) בסוף השבוע האחרון, לנוכח מצב החירום בארה"ב. ערכת הבדיקה היא פיתוח של חברת "תרמו פישר" ותשווק בישראל על ידי חברת רניום הישראלית, מהחברות הגדולות בישראל לציוד רפואי ולמכשור רפואי.
במשרד הבריאות יבחנו באופן מהיר את אפשרות השימוש בה ברגע שתגיע, אך לא ניתן יהיה לרכוש אותה ולהשתמש בה באופן פרטי אלא רק בכפוף לאישור המשרד.
בדיקות המעבדה הן למעשה הגורם העיקרי שיכול לסייע בקבלת החלטות ולספק מידע לגבי התפשטות נגיף הקורונה ושכיחותו באוכלוסייה.
בשיטה הנהוגה כיום הבדיקה נעשית על שלושה מקטעים שונים ב-DNA של הנגיף, באמצעות שלוש מבחנות לכל מטופל. המכשור הקיים מכיל 96 מבחנות, כלומר 32 מטופלים בלבד בכל פעם.
היתרון הגדול של הערכה החדשה הוא שהיא מסוגלת לספק תוצאה על סמך מבחנה אחת בלבד. כך שבעצם ניתן להגדיל פי שלושה את מספר הנבדקים שיכולים לקבל תשובה באותו פרק זמן של ערכות הבדיקה הקיימות כיום.
יתרון משמעותי נוסף במרוץ נגד הזמן טמון בעובדה שהערכה החדשה תואמת למכשור הקיים במעבדות בישראל, כך שאין צורך לרכוש מכשור חדש. מחירה המוערך לכל נבדק הוא פחות מתשעה דולרים בלבד.