רכיבים
- 1 כוס חמאה, מרוככת
- 226 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 3 כוסות סוכר
- 6 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 כוסות קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם קוטר של 25 סנטימטרים וחור במרכז.
2. מקציפים את החמאה וגבינת השמנת בקערה גדולה, עם מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת אחידה; מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מערבבים פנימה את הביצים - אחת בכל פעם ואת תמצית הווניל. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקוקוס הטחון ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה.
3. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, כשעה ו-20 דקות. משאירים להתקררות בתבנית 10 דקות; מעבירים סכין מסביב לקצוות כדי לשחר את העוגה ואז הופכים בזהירות על צלחת הגשה. מניחים להתקררות מוחלטת ופורסים.