שקשוקה קבנוס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 15 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
- 300 גרם נקניק קבנוס, פרוס
- 6 שיני שום, פרוסות
- 3 פלפלים חריפים, קצוצים דק
- 1 כף פפריקה בשמן
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות שמן
- 2 כפות רסק עגבניות
- 6 ביצים
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את השום במשך כדקה. מוסיפים את העגבניות, הרסק והפלפלים החריפים ומבשלים על אש בינונית. מדי פעם מועכים עם המזלג.
2. מוסיפים את פרוסות הקבנוס, מתבלים במלח ופפריקה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
3. יוצרים שקעים בתבשיל העגבניות ויוצקים פנימה את הביצים. מתבלים שוב במלח ופלפל שחור, מכסים את המחבת ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה. מגישים עם באגט טרי או לחם שחור.