אחרי חודשים ארוכים של סאגה וקריאות בנושא: ממשלת ישראל אישרה היום (ראשון) בישיבתה השבועית, פה אחד, את סגירת ערוץ אל ג'זירה בישראל. שרי המחנה הממלכתי נעדרו בהצבעה.
מיד לאחר אישור הממשלה, חתם שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי על הצווים נגד אלג'זירה. לדבריו, "עבר יותר מדי זמן ויותר מדי מהמורות משפטיות מיותרות כדי שנוכל סוף סוף לעצור את מכונת ההסתה המשומנת של אלג'זירה שפוגעת בבטחון המדינה. לאורך חודשים, עשיתי הכל ואמשיך לעשות הכל כדי שהם לא יוכלו לפעול מישראל עוד".
שרת התחבורה וחברת הקבינט מירי רגב אמרה הבוקר: "בכניסה לישיבת ממשלה. כפי שהבטחנו, הנושא הראשון היום הוא סגירת אל ג׳זירה. ערוץ זר שמסית נגד ישראל ומתנהל כשופר של החמאס, אין לו מקום במדינתנו".
השר ניר ברקת מסר היום: ״אל-ג׳זירה היא מנוע האנטישמיות הגדול בעולם שמפעילה קטאר נגד מדינת ישראל והעם היהודי. ערב יום השואה הממשלה מעבירה מסר חד נגד זרוע התעמולה של מדינת הטרור קטאר. לא נאפשר לאויבי ישראל לשדר תעמולה אנטישמית ועלילות דם משטחנו״.
כאמור, שרי המחנה הממלכתי נעדרו בהצבעה, ובהמשך תקפו ומסרו כי ההצבעה היום עלולה לחבל במאמצים למיצוי המשא ומתן ונובעת מפוליטיקה.
ביום שישי דווח בכאן חדשות כי ההצבעה על סגירת אל ג'זירה בישראל הייתה אמורה להתקיים ביום חמישי בלילה בקבינט המדיני ביטחוני אך ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט לדחות אותה, הסיבה - התנגדות ראש השב"כ רונן בר וראש המוסד דדי ברנע להעלאת החוק להצבעה בגלל שמהלך כזה "עלול לפגוע במשא ומתן שנמצא בעיצומו".
ראש המוסד ברנע התנגד לסגירה עכשיו כדי לא להרחיק את הקטרים ברגעי ההכרעה של העסקה. נתניהו ודרמר חלקו עליו. בשלב מסויים אמר ראש המל״ל הנגבי כי יש לעבור להצבעה, דבר שהרגיז את השר איזנקוט והוביל אותו לעזוב את החדר במחאה.
השר דיכטר אמר שיש להעניק למוסד את הגמישות בניהול המו״מ ואליו הצטרפו גם כמה משרי הליכוד כולל כאלה הנחשבים נאמני נתניהו ובאגף הרדיקלי יותר של המפלגה.
הצגת כל התגובות