בצל המהומות הקשות ששוטפות את איראן, בייחוד בקרב הצעירים, בעקבות מותה של צעירה שלא לבשה כיסוי ראש על ידי אנשי 'משמרות המהפכה', נשיא איראן הובך באוניברסיטה בבירה טהרן כשסטודנטים קראו לעברו: "לך לעזאזל". במהלך ביקורו באוניברסיטה דינה ראיסי את ההפגנות.
בתוך כך, הערב נקטע שידור של הטלוויזיה המרכזית באיראן, ככל הנראה בעקבות השתלטות האקרים המתנגדים למשטר. על המרקעים נראתה תמונה בוערת של המנהיג העליון.
מוקדם יותר בשבוע שעבר התייחס עלי חמינאי, מי שמשמש כמנהיג העליון של איראן, לראשונה בקולו למחאות הגואות באיראן וטען כי ישראל וארצות הברית האחראיות לפרוץ ההפגנות.
חמינאי כינה את המחאות "התפרעויות" וטען כי הן "הונדסו" על ידי "האויבים המושבעים שלנו יחד עם בני ברית נוספים". בהמשך קרא לכוחות הביטחון במדינה להמשיך להילחם במפגינים.
נזכיר כי המחאות פרצו במדינה לאחר שמהסא אמיני, צעירה מחבל כורדיסטאן, נמצאה במצב של תרדמת זמן קצר לאחר ששוחררה ממעצר על ידי משטרת הצניעות במדינה שעצרה אותה בטענה שלא עטתה חיג'אב בהתאם לכללים שנקבעו על ידי המשטר. מספר ימים לאחר מכן מתה, ומשפחתה טוענת כי אמיני מתה כתוצאה מאלימות של השוטרים.
במשמרות המהפיכה מנגד דוחים את הטענות וטוענים כי אמיני בת ה-22 מתה כתוצאה מאירוע בריאותי ללא קשר לאלימות משטרתית.
המנהיג העליון של איראן המשיך לדבוק בגרסה של משמרות המהפיכה והוסיף וטען בנאום היום כי מותה היה "מקרה מצער".
בהמשך נאומו, טען כי "כמה אנשים, ללא הוכחות או חקירה, הפכו את הרחובות למסוכנים, שרפו את הקוראן, הסירו את החיג'אב מנשים רעולות והציתו מסגדים ומכוניות".
"אני אומר בברור" טען חמינאי. "ההתפרעויות הללו וחוסר הביטחון נוצרו על ידי אמריקה והמשטר הציוני. הכובש, יחד עם הסוכנים שלהם בתשלום ועם כמה איראנים בוגדים בחו"ל ארגנו את האירוע הקשה הזה".
עוד טען כי השוטרים סובלים מאלימות קשה וטען כי הם מתמודדים עם "מעשי עוול".
בעוד חמינאי טוען למעשי עוול שמבצעים המוחים בשוטרים, בארגוני זכויות אדם ברחבי העולם מדווחים על לפחות 133 בני אדם שנהרגו על ידי כוחות הביטחון באיראן". באיראן מנגד טוענים למספר נמוך יותר ואומרים כי כ-40 בני אדם נהרגו - כולל שוטרים ואנשי כוחות הביטחון.
הצגת כל התגובות