כיכר השבת

מתכון לעראייס רול בגרסה נטולת נקיפות המצפון

והשבוע, ב"מבשלות בריא", הדסה בן מוחה מכינה עראייס עסיסי בצורה קצת שונה מזו שהתרגלנו לראות: בגליל וכמובן, גם בגרסה מושחתת פחות, מינוס שומן הכבש (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

| 14 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 טורטיות

למילוי הבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון איכותי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/2 בצל, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את כל חומרי מילוי הבשר היטב ולשים למשך 2 דקות לפחות, עד שהבשר תופס היטב את טעמי התיבול.

2. מניחים טורטייה על משטח עבודה, מניחים עליה את תערובת הבשר ומגלגלים ליצירת רולדה. יוצרים עוד רולדה כזו, מצמידים אותן אחת לשניה, נועצים 3 שיפודים קצרים, במרחק אחד מהשני וחותכים ביניהם, כך שעל כל שיפוד יתקבלו שני רולי עראייס.

3. מעבירים לסיר הטיגון, מרססים בספריי שמן ואופים 15 דקות, בחום של 180-190 מעלות, עד להשחמה קלה. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים טחינה ופטרוזיליה מעל ומגישים חם.

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
רעיון מקורי של המנה הטעימה . נראה ממש טעים ויפה . אני תמיד עשיתי עים פיתות ,אבל אהבתי את הגיוון בהחלט אנסה .
10
נשמע מעולה מומלץ להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה ואת הכמון בחוויג' למרק משדרג את הטעם....
9
אין לי סיר טיגון. ומה צריך לעשות? לטגן בסיר שמן עמוק או לאפות בתנור? זה נראה סוף הדרך.
בעבר אוראל בראל נתן מתכון דומה לזה בטיגון אולי תנסי ככה... אבל אם בא לך בריא חופשי את יכולה בתנור זה יוצא מדהים אולי פחות קריספי מטיגון אבל גם ממש ממש טעים!!! בהצלחה אהובה!
אפשר על מחבת פלנצ'ה עם מעט שמן

הצגת כל התגובות

8
חבל שלא כתוב מה השם שלך;) תודה!!
כתוב: הדסה בן מוחה🙄
7
יואווווווווו נראה מגרהה אבל תשעת הימים עכשיו אסור בשר
6
מה עם הסינר??
5
נשמע מעולה!!!!
4
וואיייייי מושלםםםםם... בא לי כבר לאכול את זההה את מהממת:)
3
אני ממש אוהבת לראות אותך מבשלת . את מאד מחוברת למה שאת עושה , מאד נעים לצפיה , תודה גם ההגשה ,ממש יפה .
2
אלופהההה
1
ממש מחכה למתכונים שלך כל שבוע ותמיד נהנית תודה
מבשלות בריא