רכיבים
- 1/2 חבילת פסטה
- 1 בצל סגול
- 1 פלפל צהוב
- 1 גמבה
- מספר פטריות טריות
- 1 קישוא, קלוף
- שמן זית
- מלח ופלפל
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים גס את כל הירקות, מניחים בסיר המרופד בנייר אפייה, מערבבים ומעל יוצקים מעט שמן זית, מלח ופלפל. קולים במשך 25 דקות על 200 מעלות. מקלפים לאחר הקלייה את הגמבות ופורסים.
2. בקערה, מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומצננים. מעבירים לקערה יחד עם הרוטב והירקות הקלויים ומערבבים היטב, כך שכל הפסטה מתעטפת ברוטב. מעבירים לקערת הגשה. ניתן לקשט בפטרוזיליה טריה ו/או לגרד מעט גבינת פטה או בולגרית מעל.
הצגת כל התגובות