"סלח לי, תרצה לאכול גאלע?" בפרק מיוחד של עובר ושב יצא שלומי מלוביצקי יחד עם הראש ישיבה, ישראל טסה, לבחון את גבול הטעם הטוב.
הגאלע הוא מאכל יהודי אשכנזי ותיק, הוא עשוי מרגל קרושה ובישולו אורך שעות. למרבה ההפתעה, הוא מצוי במחלוקת כבר שנים ארוכות, יש את מי שמצהיר שמדובר במעדן שאי אפשר בלעדיו ומנגד יש את אלו שנגעלים רק מלראות את גלי הרטט שחולפים בג'לי המוזהב, המחמירים נוהגים אף לומר כי הוא יותר גרוע מהגעפילטע פיש.
בפרק מיוחד של עובר ושב לכבוד חג הפורים, שלומי מלוביצקי וישראל טסה, מלווים בצלם דודי פלוג, יצאו חמושים במזלג, חפיסת קרקרים וקופסת גאלע עסיסי והציעו לעוברים ושבים בשוק מחנה יהודה בירושלים טעימות.
מי האמיצים שמוכנים לטעום מהגאלע ואיך הגיבו שוכני השוק לאורחים המפתיעים? מה המאכל היהודי הכי טעים? מה המאכל היהודי הכי פחות אהוב? פרק משעשע ומצחיק שלא משאיר טעם של עוד.
צפו בכתבה המלאה
הצגת כל התגובות