סרטון הכנה לכל מנה מופיע מיד אחרי כל מתכון
בוריקה ביצה
נקרא גם "בוריק" או "בריק" - כיסוני עלים פריכים במילוי ביצה. ההתמכרות הבאה שלכם.
מה צריך?
עלי בוריק
ביצים
שמן עמוק בגובה 2 ס"מ
איך מכינים?
1. מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה 2 ס"מ ופותחים ביצה לקערית - מקפידים שהיא תישאר שלמה והחלמון לא "יפצע".
2. עובדים מהר: מניחים עלה בוריק בשמן החם, אוחזים בצד אחד של הבצק באוויר וממתינים 3-5 שניות כדי שהעלה יתייצב. יוצקים את הביצה למרכז, אפשר לתבל במעט מלח / תבלינים אהובים אחרים, ואז מקפלים על הביצה את חצי העלה שהחזקנו באוויר. מטגנים במשך דקה עד להזהבה, הופכים לצד השני, מטגנים עוד דקה ומוציאים.
מגישים חם עם מטבלים אהובים ואם בא לכם להתפרע (וגם לשבוע יותר), אפשר להכניס את הבוריק לפיתה. לא תאמינו כמה זה טעים.
פסטה ברוטב עגבניות מוקרם
לא משנה מה, המלכה של הארוחות המהירות תהיה תמיד הפסטה - והנה הוכחה לכך.
מה צריך?
חצי חבילת פסטה (200 גרם)
2 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
1 עגבניה, מגורדת (לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות מעורבב עם 3-4 כפות מים
1/2 כפית סוכר חום
1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
גבינה צהובה מגורדת
איך מכינים?
1. מבשלים את הפסטה ב-500 מ"ל מים חמים (= 3 כוסות כוס חד"פ קר) עם מעט מלח לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת (נקרא "אל דנטה"). משאירים את הפסטה כמו שהיא ולא מסננים.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים קלות, מוסיפים את העגבניה המגורדת, רסק העגבניות, סוכר חום ואבקת מרק עוף (אם רוצים), מערבבים היטב, שופכים את הרוטב לסיר עם הפסטה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה במשך 2-3 דקות. מערבבים כדי שהפסטה לא תידבק לסיר.
3. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ואפשר להוסיף גם מוצרלה ופרמזן. מערבבים היטב ומגישים מיד.
שקשוקה מלוואח
במקום לגרד עגבניות או לקלף אותן, הנה דרך מהירה ופשוטה הרבה יותר - והשקשוקה עדיין יוצאת מושלם. להשלמת הארוחה, מגישים את השקשוקה עם מלוואח לטבילה או מגלגלים את השקשוקה בתוך המלוואח.
מה צריך?
3 עגבניות, חתוכות לרבעים
1/2 פלפל אדום מתוק
1/2 פלפל חריף
3 שיני שום, מקולפות
3-4 כפות שמן
1 כף פפריקה מרוקאית
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
5-6 ביצים
פלפל שחור
תוספות: גבינה בולגרית 24% מגורדת, בצל ירוק קצוץ
איך מכינים?
1. טוחנים במעבד מזון את העגבניות, הפלפלים והשום - המרקם צריך להיות דק ומרוסק, אך לא דק מדי.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן, מוסיפים פפריקה, מלח וסוכר ואת תערובת העגבניות הטחונות ומערבבים היטב. נותנים לרוטב להצטמצם ולהסמיך על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומדי פעם מערבבים, שלא ידבק.
3. מוסיפים את הביצים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מוסיפים גבינה בולגרית מגורדת ומעט בצל ירוק קצוץ, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 3 דקות על אש נמוכה, עד שהביצים מבושלות.
4. במקביל, מטגנים מלוואח לפי מספר הסועדים עד להשחמה יפה.
קרפצ'יו
חוששים להכין קרפצ'יו בבית? בטוחים שזאת מנת גורמה שאין סיכוי שתצליחו איתה ובטח לא בפחות מ-20 דקות? לא עוד! אנחנו כאן כדי לנפץ סטיגמות. עוד היום תכינו קרפצ'יו משגע לגמרי בעצמכם.
מה צריך?
100 גרם בשר פרוס דק לקרפצ'יו מרשת קצביות 'וול דאן' - הקצב ידאג לכם לפרוסות דקות בעובי של דף נייר, רק תבקשו
1 כפית שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט היטב
קורט מלח גס
10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
3 צנוניות, חצויות ופרוסות
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כף סילאן או 1 כף רוטב חומץ בלסמי מרוכז
להגשה: בגט או לחם איכותי אחר
איך מכינים?
1. מרפדים צלחת גדולה עם פרוסות הבקר הדקות, כך שהן יכסו בשכבה אחת דקה את כל שטח הצלחת.
2. מורחים את הבשר בשמן זית, יוצקים מיץ לימון ומתבלים במלח גס. מפזרים מעל את העגבניות, הצנוניות והבצל הירוק ומזלפים על הכל סילאן או רוטב חומץ בלסמי.
3. במקביל, מסדרים את פרוסות הבגט / הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהן משחימות. מוציאים ומצננים קלות. על כל ברוסקטה (פרוסה קלויה), מניחים מהקרפצ'יו ונהנים מהביס המושלם בעולם.
סמבוסק לעצלנים
חצי פיצה, חצי בורקס, אולי אפילו נגיעה של סביח. זהירות, אתם עומדים להתאהב.
מה צריך?
מלוואח - אחד לכל סמבוסק
רוטב פיצה מוכן (אין לכם? ערבבו היטב 100 גרם רסק עגבניות, 2-3 כפות מים, 1/2 כפית סוכר, קורט מלח, 1/2 כפית אורגנו, וקורט אבקת שום)
גבינה צהובה, מוצרלה בולגרית - אפשר את כולן או רק אחת מהן, לפי הטעם
4-5 זיתים מגולענים, חצויים
1 ביצה קשה, פרוסה
שומשום
איך מכינים?
1. מורחים על כל מלוואח רוטב פיצה ומניחים מעל גבינות מגורדות, זיתים וביצה קשה.
2. סוגרים את המלוואח לחצי סהר, מהדקים עם מזלג, מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה. מצננים מעט ונהנים.
אהבתם את המתכונים? יש לכם רעיונות לשדרוג? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות