כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למאפה גבינות וירקות מפנק שהוא בין פיצה לפוקצ'ה

לארוחה חלבית מושלמת צריך מאפה מושלם - והנה אחד כזה שאף פעם לא מאכזב: בצק רך רך, שוליים פריכים ו-3 מילויים שונים שמשלבים פסטו, ירקות מוקפצים וגבינות מבעבעות, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מאפה גבינות וירקות
מאפה גבינות וירקות (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב חמים
  • 4 כפות גבינה לבנה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס מים חמים

למילוי:

  • רוטב פסטו
  • רוטב פלפל צ'ומה
  • חמאה ושמן זית <em>לטיגון והברשה</em>
  • 1 פלפל חריף, פרוס דק
  • סלק מבושל / משקית וואקום, פרוס דק
  • סלסלת פטריות, פרוסות 
  • 1 פלפל אדום מתוק, פרוס לרצועות 
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 חציל, חתוך לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ
  • זיתי קלמטה סגולים, זיתים שחורים וזיתים ירוקים, מגולענים
  • 1 שקית גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 קופסת גבינת פטה בולגרית, מגורדת גס
  • עלי בזיליקום
  • שומשום לבן, שומשום שחור

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את הרכיבים בסדר הבא: קמח, שמרים, חלב, גבינה לבנה, שמן זית, חמאה רכה, סוכר, מים חמים. מעבדים הכל יחד במשך 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה.

2. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור, מסדרים אותם על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.

במקביל, מכינים את הירקות:
4. משרים את פרוסות החציל בקערת מים עם כפית מלח במשך 20 דקות, מסננים, מסדרים את הפרוסות בתבנית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, רק לצריבה קלה.

5. מטגנים בחמאה את הפטריות עד להזהבה ומטגנים קלות בשמן את רצועות הפלפל האדום.

הרכבת המאפה:
6. מרדדים כל כדור בצק למלבן מאורך ומסדרים אותם זה לצד זה ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים על כל מלבן רוטב פסטו ופלפל צ'ומה ומפזרים מעל את התוספות: פרוסות סלק + מוצרלה ובולגרית מגורדות / פרוסות חציל + פרוסות פלפל חריף + גבינות מגורדות / רצועות פלפל אדום + פטריות + פרוסות בצל סגול + עלי בזיליקום + גבינות מגורדות + זיתים / כל שילוב אהוב אחר.

7. מברישים את שולי הבצק בחמאה מומסת, מפזרים מעל שומשום לבן ושומשום שחור ואופים ב-180 מעלות עד שהמאפה מקבל גוון שחום-שזוף יפה והגבינות מבעבעות.

מגישים מיד, חם, לצד ירקות טריים חתוכים וביצה קשה.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יפה מגרה לידיעה כללית פסטו זה מטבל ולא רוטב אותו דבר פלפל צומה
בוקר ובראנץ´