פנקייק שוקולד ושיבולת שועל ללא קמח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כוס + 1 כף של שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1/4 כוס קמח שקדים או קמח שיבולת שועל
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 3 כפות סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס + 2 כפות חלב
- 2 ביצים גדולות
- 45 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. בבלנדר, טוחנים את שיבולת השועל, עד לקבלת קמח דק.
2. מוסיפים לבלנדר את קמח השקדים, אבקת הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, והמלח. טוחנים 15 שניות ומוסיפים את החלב, הביצים, החמאה המומסת ותמצית הווניל. טוחנים הכל יחד לבלילה חלקה ומעבירים אותה לקערה.
3. מחממים היטב מחבת טפלון ויוצקים מצקת אחת מהבלילה לכל פנקייק. לאחר כ-2 דקות, כשהחלק העליון מעלה בועות, הופכים את הפנקייק ומטגנים 2 דקות נוספות. מוציאים את הפנקייקים המוכנים לצלחת ומגישים מיד עם כל תוספת אהובה.