רכיבים
- 2-3 כפות שמן זית
- 220 גרם פטריות שיטאקי / שמפיניון / פורטובלו, פרוסות גס
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- מלח ופלפל בנדיבות
- 2 כפות טימין טרי (או מרווה או רוזמרין)
- 2 כפות יין לבן או אדום
- גרידה של לימון אחד קטן
- 1-2 חופן עלי בייבי
- 2 פרוסות לחם מחמצת קלוי
- תוספות אופציונאליות: טפטוף שמן כמהין, ביצה עלומה, גבינה מומסת (פרמזן / מוצרלה)
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות, השום והבצל, מלח ופלפל ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהפטריות משחררות את נוזליהן. מורידות את החום לבינוני-נמוך - במידת הצורך, כדי למנוע מהבצל להתכהות יתר על המידה.
2. מטגנים עד שהירקות זהובים ומעט פריכים בשוליים. מוסיפים את הטימין, היין וגרידת הלימון ומבשלים במשך כ-2 דקות.
3. זורקים פנימה את עלי הבייבי, נותנים להם לנבול. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
4. אם התערובת נראית יבשה, מטפטפים מעט שמן זית נוסף.
5. עורמים את התערובת מעל טוסט חם ומעל את התוספות. מגישים עם סלט.