בתבנית אחת: ביצת עין אפויה עם אספרגוס ועגבניות צלויות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג אספרגוס
- 1 כוס עגבניות שרי, פרוסות לחצאים
- 4 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות טימין טרי, קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
2. מסדרים את האספרגוס ועגבניות השרי בשכבה אחידה על התבנית. מטפטפים את שמן הזית על הירקות; מתבלים בטימין ומלח ופלפל לפי הטעם.
3. צולים בתנור עד שהאספרגוס כמעט רך והעגבניות מקומטות, במשך 10-12 דקות.
4. פותחים את הביצים על גבי האספרגוס; מתבלים כל אחת במלח ופלפל.
5. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבונים יציבים אבל החלמונים עדיין נוזליים, במשך 7-8 דקות נוספות.
6. להגשה: מחלקים את האספרגוס, העגבניות והביצים בין ארבע צלחות.