כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לביצת עין אפויה עם אספרגוס ועגבניות צלויות שמכינים בתבנית אחת

הרימו את ידכם אם אתם אוהבים ביצים. עכשיו הרימו את היד השניה אם אתם שונאים לנקות. ובכן, הכירו את המתכון הבא שאתם הולכים לאהוב במיוחד. המנה הזו של ביצת עין וירקות היא בעצם הארוחה המושלמת, אותה תוכלו להגיש בבוקר או בערב (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
בתבנית אחת: ביצת עין אפויה עם אספרגוס ועגבניות צלויות
בתבנית אחת: ביצת עין אפויה עם אספרגוס ועגבניות צלויות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג אספרגוס
  • 1 כוס עגבניות שרי, פרוסות לחצאים
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות טימין טרי, קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.

2. מסדרים את האספרגוס ועגבניות השרי בשכבה אחידה על התבנית. מטפטפים את שמן הזית על הירקות; מתבלים בטימין ומלח ופלפל לפי הטעם.

3. צולים בתנור עד שהאספרגוס כמעט רך והעגבניות מקומטות, במשך 10-12 דקות.

4. פותחים את הביצים על גבי האספרגוס; מתבלים כל אחת במלח ופלפל.

5. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבונים יציבים אבל החלמונים עדיין נוזליים, במשך 7-8 דקות נוספות.

6. להגשה: מחלקים את האספרגוס, העגבניות והביצים בין ארבע צלחות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´