כיכר השבת

הארוחה החשובה ביום

מתכון ל"קייזרשמרן" - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה

"קייזרשמרן" - בתרגום חופשי - "סמרטוטי הקיסר", הוא קינוח אוסטרי קליל, מרומם וקל להכנה שמקורו במאכל בווארי בסיסי, המורכב מחתיכות תפוחי אדמה. הנה הגרסה שמציעה ערבוביה של פנקייקים גרוסים עם חמאה, המאובקים בנדיבות באבקת סוכר ומוגשים לצד ריבה מרעננת (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
קייזרשמרן - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה
קייזרשמרן - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (120 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב מלא
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (55 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
  • מלח גס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זרעי ענבים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות רום (לא חובה)
  • ריבת תפוחים (או קומפוט) או ריבת חמוציות, להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, החלב, הביצים, החמאה המומסת וקורט מלח ומקציפים היטב לאיחוד, עד לקבלת בלילה אוורירית. נותנים לנוח בטמפרטורת החדר במשך 20-30 דקות.

2. במחבת גדולה ומשומנת היטב, מחממים את שמן זרעי הענבים על אש בינונית, עד שהוא מעלה גיצים. שופכים פנימה את הבלילה ונותנים לה לשבת במחבת, ללא נגיעה, כך שהיא יכולה להתחיל לקבל גוון מעט שחום בתחתית. בעזרת מרית שטוחה הופכים את הפנקייק וממשיכים לטגן עד להשחמה בצד השני, בערך 2 דקות.

3. בעזרת שני מזלגות, חותכים גס את הפנקייק לחתיכות בגודל של עד 2.5-5 ס"מ. מפזרים בחופשיות את אבקת הסוכר.

4. אם משתמשים, מזלפים את הרום מעל הפנקייקס ונותנים למחבת להידלק. מניחים ללהבות לשקוע ואז מגישים את הפנקייקס חמים, מלווים בריבת תפוחים ו / או חמוציות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
1. מזה חלב מלא ? 2. שמן זרעי ענבים אני מכיר רק לעיסוי ולא לאכילה האם ניתן להשתמש בקנולה וכדו תודה
בוקר ובראנץ´