כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשקשוקה עם גבינת פטה - משפחתית עסיסית

לא ברור מה כיף יותר - להגיד את זה או להכין את זה, כך או כך, לשקשוקה מקום של כבוד בשולחן הישראלי והיא לגיטימית לארוחת בוקר, צהריים או ערב באותה מידה. שקשוקה טובה נמדדת בעסיסיות שלה. הנה מתכון לשקשוקה משפחתית עם טוויסט שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
שקשוקה עם גבינת פטה - משפחתית עסיסית
שקשוקה עם גבינת פטה - משפחתית עסיסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 3 שיני שום
  • 1/2 ק"ג עגבניות (עדיף מסוג תמר)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/8 כפית פלפל קאיין (לבחירה)
  • 1/4 כיפת פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 1 כוסות גבינת פטה מפוררת (גם גבינה צהובה תעשה את העבודה)
  • 6 ביצים גדולות
  • לקישוט: כוסברה קצוצה

אופן הכנת שקשוקה ופטה:

רגע לפני: לא ברור מה כיף יותר - להגיד את זה או להכין את זה (ש-ק-ש-ו-ק-ה), כך או כך, לשקשוקה מקום של כבוד בשולחן הישראלי והיא לגיטימית לארוחת בוקר, צהריים או ערב באותה מידה. שקשוקה טובה נמדדת בעסיסיות שלה. הנה מתכון לשקשוקה משפחתית עם טוויסט: לקראת סוף הבישול מפזרים מעל השקשוקה גבינת פטה, ומכניסים לתנור. הגבינה נמסה מעל השקשוקה והכל הופך לחגיגה מענגת חך שכולם יאהבו.

ציוד נדרש: מחבת שמתאימה גם לאפייה

• קוצצים גס את העגבניות והפלפל האדום.

• חוצים את הבצל, ופורסים לחצאי טבעות דקות.

• פורסים דק את השום.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומבשלים במשך 20 דקות, עד לריכוך מלא.

• מוסיפים את השום, ומבשלים במשך 1-2 דקות נוספות, עד שהשום מתרכך.

• מתבלים בכמון, פפריקה ופלפל קאיין, מערבבים ומבשלים במשך דקה.

• מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים.

• מערבבים לתוך הירקות את גבינת הפטה המפוררת, ושוברים מעל השקשוקה את הביצים. מתבלים כל ביצה במעט מלח ופלפל שחור.

• מסירים אתה מחבת מהאש, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 7-10 דקות, עד שהביצים מתמצקות. מוציאים מהתנור.

• מגישים חם עם כוסברה קצוצה מפוזרת מעל ולחם שחור טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
צריך תנור בשביל זה מספיק לכסות את המחבת בנייר כסף ולהשאיר עוד כמה דקות על הגז. בהצלחה לכולן!
2
תנסו בלי גבינה פשוט מעולהעם עגבניה בצל גמבה א מרק פלפל שחור ומלח כרצונכם פצצות לגבות מושלם
1
למי שרוצה את הביצים וייל דאן יכולה לבשל את השקשוקה על אש קטנה 10 דקות עם מכסה ואחר כך להפוך את הביצים ולבשל עוד 10דקות גם עם מכסה . מאוד טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בוקר ובראנץ´