כיכר השבת

הכל מתייקר כאן

צונאמי של עליות מחירים: עשרות מוצרים צפויים להתייקר

ביממה האחרונה, בתוך פרק זמן של כמה שעות, שלוש מתוך חמש חברות המזון ומוצרי הצריכה המובילות בישראל; שטראוס, יוניליוור והחברה המרכזית למשקאות — הודיעו על העלאת מחירים | לצידם גם מחלבות גד הצטרפה ל"חגיגה" והודיעה על התייקרויות | ההתייקרויות הללו מצטרפות להודעות של תנובה וענקית היבוא דיפלומט בשבוע שעבר על עליות מחירים צפויות (צרכנות)

| 7 | כיכר השבת |
אילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

ביממה האחרונה, בתוך פרק זמן של כמה שעות, שלוש מתוך חמש חברות המזון ומוצרי הצריכה המובילות בישראל — שטראוס, יוניליוור והחברה המרכזית למשקאות — הודיעו על העלאת מחירים. לצידם גם מחלבות גד הצטרפה ל"חגיגה" והודיעה על התייקרויות. כאשר כל ההתייקרויות הללו מצטרפות להודעות של תנובה וענקית היבוא דיפלומט מהשבוע שעבר על עליות מחירים צפויות.

יוניליוור הודיעה לקמעונאים על עליית מחירים של עד 9% ושל כ-3.5% בממוצע במוצרי החברה. בין היתר יתייקרו קורנפלקס של אלופים ומותגי דגני בוקר נוספים של תלמה ב-8%-9% כמו ברנפלקס, כריות, גרנולה ודלי פקאן.

עוד יתייקרו מרקי ורטבי קנור ב-8%, ריבות 778 ב-8%, חלק ממוצרי בייגל בייגל ונשנושים, וחלק ממוצרי פינוק (סבונים, שמפו ומוצרי תינוקות) ב-8%, מיונז וחרדל הלמ'ס ורטבי הלמנ'ס ב-4% עד 9%, מיונז וחרדל תלמה בעד 8% ומוצרי פינוק ב-8%, מרככי כביסה וג'ל כביסה בדין ומוצרי הניקוי סיף ב-9%.

מהחברה נמסר כי "שיעור העלייה הממוצע בכלל מוצרי החברה הוא 3.5% והעלייה המירבית במחירי המוצרים היא 9%". בין דצמבר 2024 לינואר 2025 העלתה מחירי שוקולד, גלידות ומוצרי בדין ודאב בעד 16%.

עוד מסרה החברה בהודעה לקמעונאים כי "מאז נובמבר 2022 נמנענו מהעלאת מחירים ברובם המכריע של מוצרינו. זאת, על אף התייקרות משמעותית ומתמשכת בעלויות הייצור במפעלינו בישראל ובעלויות הלוגיסטיקה. כעת, אנו נאלצים לעדכן את מחיריהם של חלק ממוצרינו, אשר לא עודכנו במשך כשנתיים וחצי.

"נדגיש, כי עשינו מאמץ לצמצם את עליית המחירים ככל שניתן. לא יחול שינוי במחיריהם של מוצרי השוקולד, הגלידה ובמרבית מוצרי הטיפוח האישי והביתי".

החברה המרכזית הודיעה על עליות מחירים במשקאות המוגזים. החברה תייקר ב-2.3% את כל המשקאות המוגזים כולל קוקה קולה, קולה זירו, ספרייט, סודה, סומרסבי ופאנטה וכן את משקאות פריגת, נביעות ונביעות פלוס. הייקור ייכנס לתוקף ב-18 במאי.

מחלבת טרה (השייכת גם היא לחברה המרכזית למשקאות) תייקר את מוצרי החלב המפוקחים שלה (גבינה לבנה וחלב) ב-1.4% ב-2 במאי. היא גם תייקר חלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים: קוטג', חלב מועשר ויוגורטי מולר, ב-18 במאי בשיעור ממוצע של עד 2.7% כשההתייקרות הגבוהה ביותר היא של 3.5% - בין היתר ביוגורט מולר פרופ. לא יתייקרו: גבינות שמנת, תחליפי חלב ומשקאות חלב אישיים.

שטראוס העלתה את מוצרי החלב בשיעור של עד 1.5% בכמחצית ממוצרי החלב. העדכון במחיר ייכנס לתוקף ב-3 ביוני אחרי חג השבועות.

בין מוצרי שטראוס (+0.4% 8340)  שיתייקרו: חלב נטול לקטוז, חלב מועשר, חלב טבעי 3.6% שומן, משקאות חלב של המותג יטבתה דוגמת שוקו לשתייה, קפה קר, משקאות יטבתה פרו; בנוסף יתייקרו מוצרי גבינת סקי, קוטג' שטראוס, מעדן דני, שלל מוצרי מילקי, אקטיביה, יוגורט דנונה בשלל תצורות, לורפק ועוד.

גם מחלבות גד הודיעה על התייקרויות: "בעקבות עליית מחיר החלב הגולמי בלמעלה מ-3%, לצד הכרזת הממשלה על התייקרות מוצרי החלב שבפיקוח, אנו נאלצים לעדכן את מחירון גד, במינימום האפשרי, בשיעור ממוצע של 1.5% בלבד. דחינו את מועד העדכון ככל הניתן והמחירים יעודכנו רק לאחר חג השבועות, החל ב-3 ביוני".

רק בשבוע שעבר הודיעה תנובה שתייקר את מוצרי החלב שאינם בפיקוח בשיעור של 1.4%, שתיכנס לתוקף ב-11 במאי. זאת בנוסף להעלאת מחירי מוצרי החלב שבפיקוח, בין היתר חלב טרי, גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמנת, שמנת מתוקה, אשל וגיל, בהתאם למנגנון העדכון האוטומטי, שייכנס לתוקף ב-1 במאי.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
פשוט לא לקנות את המוצרים שלהם ואז כדי להיפטר מהמלאי עושים "מבצעים"
ששש
6
לא לקנות שישארו עם המוצריםםםםםםםםם
פשוט
5
בושה לכל חברות הטייקונים הארורות ששולטות בנו!!! ישרא בלוף אגב, מה בדיוק יש להעלות בסודה. מה כבר יש שם?! שום חומרי גלם? פשוט בושה
דן

הצגת כל התגובות

4
מענין אם יש תיאום "בטעות" בין החברות, אולי כדאי להתחיל לקנות אוכל מחו"ל כמו בגדים לפי הקצב הזה ניראה שאין ברירה....
מנחם
3
יפה, נו- העלתם את שכר המינימום ב6%- המעסיקים מפילים את האחוזים האלה על הצרכן.... כל הכבוד למדינה!
מישהי
2
החזירים שולטים והציבור אדיש , הייתי מעלה את המחירים ב200% עם פראיירים כאלה , קרי הציבור .
המשקיף
1
והיכן הממונים על מניעת קרטלים ולאפשר חיים נורמליים במדינה הזאת??? יוקר המחיה הכי גבוה בעולם. לקצץ במשכורות פקידי השלטון !
משה
אולי גם יעניין אותך
צרכנות