בכנס שהתקיים במרכז מעגלים, בהשתתפות הרב הראשי לישראל , הגר"ד לאו, נציגות של המשרד לשוויון חברתי ואישי ציבור נוספים, היתה אוירה מחשמלת, דמעות זרמו כמו מים בהרצאתה של הרבנית ימימה מזרחי, שקראה די לפגיעות, שקראה לדמעות לבוא, כי הדמעות הן ריפוי, אבל לדבריה ״זה לא ערב מקונן, זה ערב מכונן״ וצריך לקחת את דמעות החורבן ולהפוך אותן לתקומה.
חיוכים של תקווה חלפו בין כולם בשיריה המעצימים של הזמרת ציפי קולטניוק, שהשמיעה את קולה וקראה לכולן: ״קומי אורי״ את יכולה, יש מי שיתן לך יד.
הקהל ישב מרותק למול פאנל נשות המקצוע, בהנחיית עו״ד רבקה שורץ - מייסדת מן המיצר בהשתתפות הפסיכותרפיסטית דינה קורול, מחברת ספרי מוגנות שדיברה על חשיבות חיזוק הקשר בין הורה לילד כדי שיהיה מסוגל לשתף אותנו ואיך ללמד אותו מוגנות בלי לעורר חרדה; העו״ס עדנה לודמיר מנהלת בנפשינו - בית חם לטיפול בטראומה, שדיברה על חשיבותה של ההכרה בפגיעה בדרך להחלמה - שרק מישהו יראה אותי; עו״ד ליזו וולפוס, פרקליטה ורפרנטית נפגעי עבירה בפרקליטות מחוז ירושלים, שדיברה על ההתייחסות המיוחדת של המערכת, לנפגעי עבירה מהמגזר ועל שיתוף הפעולה עם מן המיצר; יועצת המוגנות שורי ימפל, שדיברה על הדגשים שיש לנו כהורים לשים בהקניית מיומנות של מוגנות לילדים; עופרה שפי, מטפלת בנפגעות באמצעות דמיון מודרך, דיברה על ההבדל בין אשמה לאחריות כדרך טיפול.
הדסה דובין, ציירה ביד אומן, את סיפורה שובר הלב, של שורדת, של מתמודדת, שלמרות הפגיעה הכל כך עמוקה בה, הצליחה, בלווי צמוד שלנו, שנמשך על פני שנים, לצאת מן המיצר, למצוא מזור לנפשה.
עין לא נותרה יבשה.
מטרת הכנס היתה העלאת מודעות למוגנות וקהל היעד היה נשים מכלל הציבור החרדי שבאו ללמוד כיצד להתמודד עם מקרי פגיעה, מחד וכיצד לחזק את הקשר בין הורה לילד ולמנוע את המקרה הבא מאידך, תוך העצמה וחיזוקי
חומרי הסברה חולקו למשתתפות: חוברת הרופא הפנימי (הגבירה), לטיפול עצמי בדמיון מודרך, שנכתב כהוקרה לעמותת מן המיצר על ידי המטפלת עופרה שפי. כללי מוגנות שנכתבו על ידי הפסיכותרפיסטית דינה קורול וכן ערכת חיזוק רגשות להורים וילדים שפותח על ידה.
הושיטו גם אתם את ידכם, אמצו נפגע/ת ועזרו להוציא אותם מן המיצר לחץ כאן
צילום תמונות: Boaz Cohen