כיכר השבת

פורים - התחלנו

מתכון לאוזני המן שחור לבן שאפשר להכין חלבי או פרווה

בצק פשוט להכנה וכיף לעבודה, חצי שחור, חצי לבן. אתם מוזמנים להתפרע עם המילוי ולבחור אם להכין אותן חלבי או פרווה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב בליווי מוזיקה מקפיצה של רולי דיקמן, מקהלת מלכות וחסידימלעך (מתכונים לפורים, אוכל)

| 14 | כיכר השבת |
אוזני המן שחור לבן - חלבי או פרווה
אוזני המן שחור לבן - חלבי או פרווה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 250 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי
  • 1 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות חלב או מים פושרים
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו

למילוי וציפוי:

  • ממרח שוקולד חום ולבן / שוקולד חלב ולבן מומס / חטיפי שוקולד מומסים - חלבי או פרווה
  • שקדים קלופים ופרוסים דק
  • פיסטוקים טחון

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר
  • 3 כפות חלב או שמנת צמחית

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים קמח, חמאה / תחליף חמאה, חלב / מים, סוכר, שמן ואבקת אפייה ומעבדים הכל יחד עד שמתקבלים צ'אנקים גדולים של בצק - נזהרים לא לעבד יותר מדי, אחרת המרקם של הבצק יפגע.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חלק אחד מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ואת החלק הנותר משאירים בקערת המיקסר. מוסיפים את אבקת הקקאו לקערה ומעבדים יחד עד שהקקאו נטמע וצובע את הבצק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3. מניחים את ממרחי השוקולד בשקית זילוף קשיחה, מניחים אותה בקערה עם מים חמים עד שהממרח נמס או ממיסים שוקולד חלב / חטיפי שוקולד / שוקולד מריר בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל.

4. על נייר אפייה, מרדדים את הבצק "הלבן" לעלה דק וגדול. קורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולות גם עם הבצק "השחור".

5. מזלפים במרכז העיגולים הבהירים מילוי שוקולד כהה ומילוי בהיר על העיגולים הכהים, מקפלים את עיגול הבצק למשולשים, מפזרים על המילוי הכהה שקדים פרוסים ופיסטוקים טחונים על המילוי הבהיר.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.

7. בבן מארי או בפולסים במיקרוגל ממיסים את רכיבי הגנאש ומזלפים בנדיבות על "האוזניים" האפויות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
אפשר בלי מיקסר ? לישה ידנית ?
כן זה בצק מאוד קליל
6
נראה מדהים!
תודה
5
תודה על המתכון, איך עושים שהקיפולים לא ייפתחו באפיה?
מהדקים היטב עם הידים או מניחים קיפול על קיפול

הצגת כל התגובות

4
אווהו איזה יופייי מגרהה הסרטונים שלך ממש טובים ישר כחח
תודה רבה
3
דיייי ניראה טובבב ומושחת כמו שצריך! בלי נדר מכינה לפורים
תודה רבה בהצלחה
לא מושחת בכלל. תראי מתכונים אחרים מלאים בחמאה. היות ו עבודה מרובה, ממליצה להכין חצי כמות גם ככה מקבלים כמות יפה של אזני המן.
2
מטורף!! חייבת להכין
בהצלחה
1
חייבת להכיןן נראה מטורףף. אתה עובד מזה נקיי ישלי קנאת סופריםם
מתכונים לפורים