כופתא שקשוקה אנטריקוט
מצרכים להכנת השקשוקה:
4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
4 ביצים
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 עלים של נענע קצוץ
1 כפית של נענע יבשה
2 עלי בזיליקום שלמים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון רמי לוי
פפריקה מתוקה רמי לוי
1/2 כפית כורכום רמי לוי
צרור כוסברה
1 חציל חתוך לפרוסות מטוגן
מצרכים להכנת קציצות אנטריקוט
500 גרם בשר אנטרקוט טחון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 בצל, קצוץ דק
1 כפית כמון רמי לוי
1 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מלח גס
1 ביצה
אופן הכנת השקשוקה
מתחילים בהכנת השקשוקה:
מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץעד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, את קוביות העגבניות ואת התבלינים ועשבי התיבול יחד עם הביצים. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-30 דקות.
אופן הכנת הקציצות:
1. שמים את בשר האנטריקוט במעבד מזון
2. מערבבים את כל מרכיבי הבשר לתערובת אחידה.
3. קורצים מהמסה קציצות בגודל בינוני ומוסיפים לסיר עםהשקשוקה.
4. מסדרים את פרוסות החציל מלמעלה
5. סוגרים את הסיר וממשיכים בישול למשך כ-15 דקות על אש נמוכה.
לוקחים חלת שבת מוכנה, מניחים עליה את כל מה שהכנו.... והנה לכם דרך קלה לשדרוג החלה שלכם.
פרגיות ממולאות בורגול ועגבניות מיובשות
מצרכים:
מתכון ל-4 מנות
4 נתחים של פרגית טרייה לאחר שטיפה במים.
לרוטב:
1 פלפל ירוק חריף קצוץ היטב
5 שיני שום חצויות
5 עגבניות מגורדות .
1 כף מלח גס
1 כפית סוכר
1 כף פפריקה מתוקה רמי לוי
5 כפות שמן זית
למילוי הפרגית:
200 גרם בורגול דק
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות היטב
עריסה ביתית לפי הטעם.
מלח
פלפל
8 כפות שמן זית
1 כפית לימון כבוש
8 זיתי קלמטה מגולענים
4 עלי בזיליקום
2 בצלים קצוצים דק דק
1 כפית פלפל גרוס
ציר עוף
1 כף כמון רמי לוי
1 כפית כורכום רמי לוי
1 כף מלח גס או אטנלנטי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות היטב
צרור בצל ירוק
8 עלים של נענע טרייה
כוס כוסברה.
למריחה מעל הפרגית:
2 כפות צילי מתוק מק'צאפ
1 כף צילי חריף מק'צאפ
להכנת הטחינה:
טחינה גולמית אחווה
כוסברה/ פטרוזיליה (לפי בחירה).
מעט מיץ לימון.
קורט מלח
קורט פלפל
מי קרח
לסלט:
עשבי התיבול
פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מעט בזיליקום, חמוציות, אגוזים
אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון שיני השום החצויות, והפלפל החריף עד להזהבה קלה של השום.
מוסיפים את התבלינים אל השמן והשום ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים , מנמיכים להבה למינימום ומבשלים כ-20 דקות על חום נמוך מאד.
המילוי של הפרגית -
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית.
מתחילים עם טיגון הבצל עד להזהבה יפה, ומוסיפים את השום לטיגון נוסף של 4-5 דקות על חום בינוני ואז מוסיפים את העריסה.
מכניסים את הבורגול לטיגון על חום נמוך מכסה פתוח ממש כמו שמכינים ריזוטו למשך מספר דקות, ומתחילים לתבל במלח מעט פלפל, עגבניות מיובשות ומעט לימון כבוש. מתחילים להוסיף בכל פעם מצקת אחת של ציר עוף או מים חמים לבישול ממש כמו ריזוטו, מערבבים היטב עד שהמים נעלמים וכך הלאה למשך 12 דקות.
מעבירים לתבנית מרופדת מכסים בניילון נצמד ומצננים.
במעבד מזון שמים בצל ירוק, פטרוזיליה, שום, כוסברה ונענע הכל נכנס למעבד מזון. את התערובת מערבבים עם הבורגול המצונן.
הכנת הפרגית –
יש לשטוף את נתחי הפרגית היטב במים קרים ולסנן לפלפל מהצד הפנימי של הפרגית ממש מעט ולמלא את הפרגית במילוי שכבר הצטנן. הסגירה של הפרגית היא פשוטה מאד אין צורך בקיסמים או תפירה: יש למלא את הפרגית בצידה הפנימי ופשוט לגלגל אותה כאשר היא ממש סוגרת את עצמה.
את הפרגיות מכניסים לתבנית סיליקון מיוחדת ממאה אחוז סיליקון עם גומות בצורת רולים ומעל פשוט מורחים בצילי שמעט חומם על להבה נמוכה.
מכניסים את הפרגיות לתנור מחומם לחום של 190 מעלות למשך 15 דקות, ולאחר מכן מעבירים לגריל לעוד 30 דקות, עד להזהבה יפה של הפרגיות מבחוץ.
מעבירים את הפרגית לבישול קצר בסיר הרוטב.
להכנת הטחינה:
מעבדים את כל המצרכים במעבד מזון עד לקבלת מקרם חלק וסמיך.
להכנת סלט רענן:
שמים בקערה את כל עשבי התיבול, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מעט בזיליקום, חמוציות, אגוזים ומעל הסלט יוצקים טחינה שהכנו.
ההגשה:
מניחים פרגית על צלחת הגשה ומעל יוצקים כף נדיבה של רוטב העגבניות , ומעל הרוטב מעט מאד שמן זית. מגישים עם הסלט בצד.
הצגת כל התגובות