כיכר השבת

פסח תשפ"ב

מתכון ליאפצ'ק: שכבות של קוגל תפוחי אדמה ובשר נימוח של וול דאן

כל אחד צריך לדעת להכין יאפצ'ק - המלך של הקוגלים, אז הנה מדריך וידאו מעולה ופשוט של אוראל בראל: שכבות של תפוחי אדמה ובאמצע בשר מפורק ונימוח מנתח פרנץ' רוסט נהדר של 'וול דאן' (מתכונים לפסח, אוכל)

יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר
יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8-9 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
  • 1 בצל גדול, מגורד
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

למילוי הבשר:

  • 1 ק"ג נתח פרנץ' רוסט מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 4-5 גבעולי טימין טריים
  • 2-3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל חריף גרוס
  • 1 כף תערובת מלח ופלפל שחור גס של 'וול דאן'

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. מניחים את נתח הבשר על 2 שכבות נייר אפייה ולידו 4-5 גבעולי טימין טריים. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח-פלפל שחור גס ופלפל חריף גרוס ומעסים קלות עם היד את השמן והתבלינים לתוך הבשר.

2. עוטפים את הנתח ב-2 שכבות נייר אפייה ואז ב-2 שכבות נייר כסף - הבשר צריך להיות אטום לחלוטין, אחרת מרקמו יפגם.

3. אופים את הבשר בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 3 שעות נוספות.

4. לאחר שהבשר יוצא מהתנור, מצננים קלות ומפרקים אותו בידיים. מוסיפים את הטריאקי ומערבבים אותו לתוך הבשר.

5. בקערה גדולה, מניחים את תפוחי האדמה והבצל המגורדים, הביצים, קמח תפוחי אדמה, שמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

הרכבת היאפצ'ק:
6. בתבנית גדולה, מניחים מחצית מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים את החלק העליון. משטחים מעל את כל הבשר המפורק ולבסוף מניחים ומשטחים מעל את המחצית הנותרת של תפוחי האדמה. אופים בחום של 180 מעלות בתבנית מכוסה במשך שעה וחצי. מסירים את הכיסוי ואופים שעה נוספת, כדי שהיאפצ'ק יקבל השחמה יפה מלמעלה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
נראה מגרה!!!!!
8
1
7
בא לי לטעום יאמי תודה רבה על הסרטון וההשקעה
כייף לשמוע . תודה וחג שמח

הצגת כל התגובות

6
ממש מגרה בא לי להכין לחג
תודה רבה . שווה להכין זה טעים ממש
5
20
4
אבי
3
תביא סרטונים של בשר לשבתות
העלתי מגוון של מתכונים לשבת של בשר אני יעלה עוד בקרוב
2
תפוח אדמה ובשר תמיד טעימים ביחד אני מכינה את המתכון הזה לחג 🥔+🥩=😲🤤
נכון מאוד בהצלחה
1
באמת כיף לראות את כל הסרטונים המרתקים שלך!!!! הכל נראה מגרה כ"כ!!!!!!!!! מועבר בצורה מעניינת ממש ונעימה לעין...
תודה רבה רבה וחג שמח
מנות עיקריות לפסח