אי פעם תהיתם לאן הבננה שלכם הולכת אחרי שהוחרמה במכס אמריקאי? לא, היא לא הופכת לנשנוש בריא לעובדים. גרוע מכך. הם קוראים לזה "המטחנה" ושום דבר לא שורד את זה.
כך זה נראה:
בסרטון שפרסם ההפינגטון פוסט, מספרת אלי סקאפה, פקידת מכס בארה"ב, מה קורה למזון שהיא ועמיתיה לתפקיד תופסים במזוודות הנוסעים. לדבריה, בכל יום רשות המכס האמריקנית מצליחה לתפוס 180-280 ק"ג של מזון מוברח. כמו בשר לא חוקי שזורם מסין והרבה אבוקדו בשלים.
המזון שהופקע מרוכז בחדר אחד, בו הוא נקצץ לחתיכות ומושמד כליל במטחנה גדולה.
"הסיבה להשמדת המזון היא לא כי הוא אינו בריא" אומרת סקאפה, "אלא כיוון שהוא מזיק לצמחים ולבעלי החיות בארה"ב".
בארצות הברית קיימים חוקים ברורים למדי האוסרים ייבוא אישי של מגוון פירות, ירקות, צמחים, זרעים ו"כמעט כל דבר שמכיל בשר" למדינה. האיסור נובע מתוך מטרה להגן על החקלאות בארה"ב מפני מזיקים ומחלות, לפי אתר רשות הכס והגבולות האמריקנית.
הצגת כל התגובות