רכיבים
- 2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה במים, מסוננים ומיובשים
- 2 שיני שום, קצוצות גס
- 1 פלפל ירוק חריף (חלפיניו), קצוץ גס
- 1/2 בצל צהוב, קצוץ גס
- 1 כף כמון
- 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כף מיץ לימון
- שמן
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד גרגרי חומוס, שום, פלפל חריף, בצל, כמון, קאיין או פפריקה, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל שחור, סודה לשתייה, מיץ לימון ו-4-5 כפות מים, עד לקבלת עיסה אחידה.
2. יוצרים כדורים בגודל שווה מהעיסה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מברישים כל כדור בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהכדורים מזהיבים. היזהרו לא לאפות אותם יותר מדי, אחרת הכדורים יתייבשו. מגישים אותם מיד, חמים, בפיתה כמובן, עם חמוס, טחינה, חמוצים, ירקות, צי'פס וחריף.