כיכר השבת

צום מועיל

מתכון למג'דרה - סעודה מפסקת לצום תשעה באב

אם המשיח יחליט לדחות את הגעתו - חלילה וחס - וניאלץ לצום, זו המנה המדויקת שתקל עלינו את הצום הארוך. מתכון למג'דרה מזינה וטעימה - סעודה מפסקת מתבשיל אחד (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
מג'דרה
מג'דרה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1 כוס עדשים מנומרות או ירוקות
  • 4 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס + 3 כפות שמן
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 2 כפות שבבי בצל קראנצ'י

אופן ההכנה:

1. משרים את העדשים בקערה מלאה במים במשך 20 דקות לפחות ולאחר מכן מסננים היטב.

2. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים את האורז והעדשים. מערבבים קלות, כך שהשמן יצפה אותם, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל המים, מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 25 דקות ואז מכבים את האש, מרימים את מכסה הסיר, מניחים מגבת, סוגרים את המכסה מעל וממתינים 15 דקות.

3. במקביל, מחממים במחבת נפרדת 1/4 כוס שמן, וכשהשמן חם, מטגנים את הבצלים בערבוב מתמיד עד להזהבה טובה.

4. מעבירים את האורז והעדשים לקערת הגשה גדולה, מניחים מעל את הבצל המטוגן ושבבי בצל קראנצ'י.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
בתגובה לחאלבית,צודקת במאה אחוזים, ועוד הערה קטנה לא צריך הרבה שמן בשביל הבצל 2 כפות יספיקו. בנוסף אפשר לעשות רוטב טעים לפי המתקון הבא: 2 יוגורט 1 שמנת 1 אשל 4 מלפפונים נענע מיובשת מלח. לחתוך את המלפפונים דק דק לתוך קערה להוסיף את היוגורט אשל שמנת כפית גדושה של נענע מיובשת ולערבב. להשהות במקפיא לעשר
4
בתגובה ל-2 מה שאת מכינה זה בכלל מאכל פרסי חורשט(ירוק)עם אורז. בתגובה ל-4 זה ניקרא קיצ'רי אוכלים את זה עם ביצה עלומה או ביצה עין
3
מג'דרה טעימה יותר כשמוסיפים לה הרבה יקר קצוץ: כוסברה פטרוזיליה שמיר נענע סלרי וכו'. האורז יוצא ירוק. את העדשים והירק מטגנים עם הבצל מוסיפים מים ומבשלים עד שהעדשים מתבשלים היטב. ואז מוסיפים את האורז (בסמתי) ומזלפים מלמעלה מעט שמן. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת לספיגה של האדים לפי שיטת הפר

הצגת כל התגובות

2
כאחת שגדלה על מג'דרה ולא מוותרת עליה פעם בשבוע כדאי לבשל את העדשים לפני העירבוב עם האורז. אני מבשלת אותם חצי שעה בערך ככה בם רכים וטעימים. מומלץ בתיאבון!
1
בעיראק נהגו לאכול מגדרה אבל עם עדשים אדומות, עם כמון ושום. זה היה המאכל לפני צום תשעה באב.
תוספות וירקות