רכיבים
- 4 פטריות פורטבלו גדולות
- 1 כוס שמנת צמחית
- מלח ופלפל שחור
- 100 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
- 30 מ"ל יין לבן
- קורט תימין
- 10 מ"ל שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
אופן הכנת פטריות פורטבלו ממולאות:
1. במחבת, מערבבים מחצית מכמות פטריות השמפיניון עם היין הלבן ושמן הזית, מתבלים בתימין ומלח ופלפל שחור, מקפיצים יחד קלות ומסירים מהאש.
2. ממלאים את תערובת הפטריות הקצוצות בפטריות הפורטבלו.
3. בסיר, מחממים מעט שמן זית, מטגנים את השום 30 שניות ומוסיפים את המחצית השנייה של הפטריות הקצוצות. יוצקים על הכל את השמנת הצמחית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים יחד על אש בינונית עד לרתיחה עדינה, ומסירים מהאש.
4. מניחים את הפטריות הממולאות בצלחות אישיות ויוצקים מעל מהרוטב בנדיבות. מגישים חם.