רכיבים
- 5 כרעי עוף (מחולקים לשוקיים ומשולשים)
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 1 קישוא גדול
- 1 בצל גדול
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת עוף עם תפוחי אדמה בבישול איטי:
רגע לפני: שיטת הבישול של מנת העוף הזו מתאימה מאוד לשבת, והיא כוללת שהות ממושכת בסיר לבישול איטי עד לתוצאה הנפלאה: מתכון להכנת עוף עם תפוחי אדמה. 15 דקות עבודה ולילה שלם של בישול ארוך ואיכותי.
ציוד נדרש: סיר 'קרוקפוט' לבישול איטי.
• קוצצים את הבצל לקוביות בגודל בינוני, ומטגנים במחבת עם מעט שמן, עד להזהבה.
• פורסים את הקישוא לעיגולים דקים, וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל שווה.
• מניחים את פרוסות הקישוא בתחתית סיר הקרוקפוט, עד שתהיה מכוסה לגמרי.
• משטחים על עיגולי הקישוא את הבצל המטוגן, ועליו מניחים את כרעי העוף. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• מסדרים את קוביות תפוחי האדמה סמוך לצידי הסיר ובמרכז (על העופות). זורים מעל מעט מלח, עדיף גס, ופפריקה מתוקה.
• מוסיפים כוס מים לסיר, מכוונים לחום נמוך, ובישול איטי ומפעילים (ניתן לבצע את הפעולות הללו בערב שבת, ובשבת בבוקר העוף ותפוחי האדמה יהיו מוכנים).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות