כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לדלעת צלויה בתיבול פיקנטי - תוספת לעיקרית של שבת

מנת צד נהדרת לעיקרית של שבת - בשר או עוף של קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות (מתכונים לשבת, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
דלעת צלויה בתיבול פיקנטי
דלעת צלויה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ביס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הפטרוזיליה, התימין, השום, פירורי הלחם והשמן.

2. מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. מפזרים את הקוביות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה-שעתיים, עד שקוביות הדלעת רכות וזהובות. כל 30 דקות מערבבים את תכולת התבנית.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ממש גאוני, דלעת שמתרככת במהירות - שעה שעתיים בתנור ב 190 מעלות ???? אין הבדל בין השעות ???? רעיון בנוסף , להכניס כל סוגי ירקות השורש, תפ"א , בטטה, דלעת , ועוד כל מה שרוצים ולהכניס לשקית קוקי עם איזה תבלינים שרוצים + שמן . נסו... סה"כ שעה על 220 מעלות .
תוספות