פסטרמה הודו ביתית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 חזה הודו נקבה, מופשר
למשרה:
- 2 כפות חרדל חלק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף דבש
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המשרה עד לקבלת רוטב אחיד.
2. מורחים את חזה ההודו במשרה מכל הצדדים, מניחים את הנתח בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות.
3. מעבירים את הנתח לתבנית, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
4. לאחר האפייה, מעבירים את הנתח לקרש חיתוך לצינון. פורסים לפרוסות דקות לפני ההגשה.