רכיבים
- 2 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים
- 2 חלבוני ביצה גדולים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית שקדים
- גרידת תפוז אחד
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את החלבונים ותמצית השקדים ומערבבים בעזרת מזלג, עד לקבלת קצף.
2. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את השקדים הטחונים, הסוכר וגרידת התפוז. מוסיפים פנימה את תערובת החלבונים ומערבבים יחד עם כף עד שכל החומרים מאוחדים. יוצרים כדור בצק באופן ידני.
3. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה, אם אפשר.
4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעצבים אותו לרצועה ארוכה. פורסים לחתיכות של כ-1.2 סנטימטרים ומגלגלים לכדורים. מהדקים ומעצבים את העוגיות לאליפסות ומניחים על התבנית המוכנה.
6. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ואופים במשך 20 דקות.
7. מוציאים מהתנור (העוגיות עדיין יראו לחות וחיוורות מאוד) ונותנים להן להתקרר לגמרי.