רכיבים
- 3 כוסות (288 גרם) קמח שקדים
- 2/3 כוס (131 גרם) סוכר לבן
- 6 כפות (43 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 חלבוני ביצה גדולים
- 1/2 כפית תמצית שקדים
לציפוי: 1כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את קמח השקדים, הסוכר הלבן, אבקת הסוכר והמלח.
2. מוסיפים לקערה את החלבונים ותמצית השקדים ומערבבים עד שמתגבש בצק.
3. יוצרים מהבצק דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
4. יוצרים מהבצק כדורים עגולים בקוטר 1 ס"מ.
5. שופכים את אבקת הסוכר לציפוי לקערה גדולה, מניחים בפנים 5-6 כדורים ומנערים קלות כדי שהם יצופו באבקה. מעבירים את הכדורים המצופים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או תבנית משומנת. מסדרים אותם עם רווח של 5 ס"מ ובעזרת האגודל, לוחצים בעדינות על כל כדור כדי לשטח אותם מעט.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהעוגיות "נסדקות" מעט ומקבלות גוון זהוב עמוק, אך עדיין רכות שלוחצים עליהן.
7. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 5 דקות ואז מעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
הצגת כל התגובות