רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- 170 גרם חמאה מלוחה
- 250 מ"ל יין אדום
- 1/4 1 כוסות (250 גרם ) סוכר לבן טחון דק
- 1 כוס (130 גרם) קמח
- 3 ביצים, טרופות
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות נס קפה + 1 כף מים רותחים
- 1 כף אבקת קקאו
אופן הכנת בראוניז שוקולד ויין אדום:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
2. מניחים קערה חסינת חום על גבי סיר עם מים רותחים (אך תחתית הקערה לא נוגעת במים), וממיסים בקערה את השוקולד והחמאה תוך ערבוב מתמיד עד להמסה מלאה.
3. מסירים את הקערה מהסיר ומערבבים פנימה את היין, הסוכר, הקמח (לאחר ניפוי), הביצים הטרופות, תמצית הווניל והקפה המומס. לאחר שהכל משולב יחד, יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
4. ממקמים את התבנית במדף המרכזי בתנור, ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהחלק העליון מתגבש וקיסם הננעץ במרכז עוגת הבראוניז יוצא נקי.
5. מסירים מהתנור, מניחים לעוגה להתקרר לגמרי ורק אז חותכים אותה ל-12 ריבועי בראוניז שווים ומקשטים בכף אבקת קקאו מעל.
הצגת כל התגובות