סלט פנצנלה עם חלה שנשארה משבת (צילום: Katie Rosario on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/2 חלה גדולה שנשארה משבת, חתוכה לקוביות
- שמן זית
- 1 מלפפון, חתוך ל-4 רבעים ארוכים ופרוס
- 15-20 עגבניות שרי בשלות, חצויות
- 1/2 בצל סגול גדול, פרוס דק
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגולפת דק או מגוררת
- חופן גדול של כדורי מוצרלה, חצויים
- 6-8 עלי בזיליקום, חתוכים דק
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מפזרים את קוביות החלה בתבנית בשכבה אחת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהחלה זהובה ופריכה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
2. בקערה גדולה, מניחים את כל הירקות, הגבינות, הבזיליקום וקוביות החלה.
3. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ונותנים לו לשבת כך במשך חצי שעה לפחות לפני שמגישים, לספיגת טעמים ומיצים מיטבית.