כיכר השבת

מתחמם: מתכון למרק אפונה ועדשים כתומות עם ירקות

המרק האולטימטיבי שמלבד האפונה, הוא עשיר בירקות מזינים והמון בריאות. מתכון להכנת מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות. מרק פרווה טבעוני נהדר, ואתם מחליטים כמה סמיך הוא יהיה (מתכונים, אוכל)

| 7 |
מרק אפונה ועדשים כתומות עם ירקות
מרק אפונה ועדשים כתומות עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות אפונה יבשה
  • 3 כפות עדשים כתומות
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 גזר
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל גדול
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית חוויאג' למרק
  • מלח

אופן הכנת מרק אפונה וירקות:

רגע לפני: המרק האולטימטיבי שמלבד האפונה, הוא עשיר בירקות מזינים והמון בריאות. מתכון להכנת מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות. מרק פרווה טבעוני נהדר, ואתם מחליטים כמה סמיך הוא יהיה.

• לפני שמתחילים לעבוד, מרתיחים 3 ליטר מים.

• מקלפים את תפוח האדמה והגזר וחותכים לקוביות.

• קוצצים את הבצל ושיני השום.

• מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה במשך 10 דקות.

• מוסיפים את השום, קוביות הגזר ותפוחי האדמה, האפונה, העדשים והפטרוזיליה, יוצקים מעל את המים הרותחים, פחות 2 כוסות, ומביאים את המרק לרתיחה.

• מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות. מידי פעם מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, ומבשלים במשך שעה נוספת. 10 דקות לפני סוף הבישול, מתבלים במלח, לפי הטעם.

• מסירים מהאש, מוציאים את הפטרוזיליה וממתינים שהמרק יתקרר מעט. טוחנים במקל בלנדר או מעבד מזון את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
המרק יצא נוזלי מאוד, למה כל כך הרבה מים?
3
הכנתי ושידרגתי עם עדשים ירוקות בטטה ויצא מקסים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
המרק טוב אם כי יש להוסיף עוד כמה תבלינים על מנת להרים אותו טיפה יותר למעלה...: פלפל שחור חצי כפית אורגנו יבש כפית חצי כפית צ׳ילי יבש תוספת של לחם קלוי עם מעט שמן זית והממממממ מווושלם בתאבון באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
האם אין צורך להשרות את האפונה היבשה???

הצגת כל התגובות

1
האם אפשר אפונה קפואה במקום יבשה? איזו כמות?
מרקים